Weerbericht:
Flinke perioden met zon, vooral in de zuidwestelijke helft van het land
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie rijdt bijna 200 bij achtervolging op A58

Toegevoegd: 10-02-2019, 13.54 uur
Politie rijdt bijna 200 bij achtervolging op A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond en vannacht met hoge snelheid twee verschillende automobilisten achtervolgd. Eén van hen bleek te veel alcohol gedronken te hebben.

Tijdens een surveillance in een onopvallend voertuig zag een agent rond 19.30 uur op de Deltaweg bij Goes een auto rijden welke hij aan de kant wilde zetten voor een controle. Tegelijkertijd zag hij echter dat de auto achter hem wel erg dicht op de kofferbak van de onopvallende dienstauto reed.

Toen de agent aanstalten maakte om de auto voor hem in te halen, trok zijn ‘achtervolger’ ineens het gas open en ging deze er met 190 kilometer per uur vandoor. De agent besloot dan dit voertuig maar te volgen en hierbij werd de automobilist geklokt toen hij (na wettelijke correctie) 177 kilometer per uur reed waar 120 de limiet is. Het rijbewijs van de 32-jarige Goesenaar werd hierop ingenomen. De man verklaarde niet goed te hebben nagedacht over zijn gedrag.

Een tweede hardrijder werd vannacht aan de kant gezet op de Prins Hendrikweg bij Vlissingen. Hier ging echter wel een achtervolging vooraf waarbij snelheden werden gehaald van bijna 200 kilometer per uur. Agenten reden rond 02.15 uur op de A58 bij Goes toen een auto hen met hoge snelheid inhaalde.

De politie zette de achtervolging in en door de geijkte snelheidsmeter in de politieauto werd de 195 kilometer per uur aangetikt. Toen de agenten de auto uiteindelijk in Vlissingen aan de kant konden zetten, bleek de auto te zijn bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Heinkenszand.

De vrouw blies bij een blaastest een A-indicatie (vermoeden van alcoholgebruik) en moest daarom mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ze blies vervolgens een waarde van 395 Ug/l. Voor deze overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt. Na correctie bleek de vrouw 49 kilometer per uur te hard te hebben gereden op de snelweg. Hiervoor zal ze ook worden beboet. Had ze 50 kilometer per uur te hard gereden, dan was de vrouw haar rijbewijs kwijt geweest.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Foort de Rijder (11-2-2019 om 00:15)
En dit snap ik dan niet. Ik lees dat er 195 km/u is vastgesteld (geijkt). Dat is dus 65 km/u te hard. hoezo dan 49? En met die slok op zou van mij het rijbewijs onmiddellijk ingevorderd hebben moeten worden.
maartje (11-2-2019 om 00:10)
het lijkt mij dat als deze mevrouw een meneer van 20 t/m ..... was geweest dat deze meneer zeker zijn rijbewijs kwijt zou zijn, een rijontzegging van een bepaalde tijd , een proeftijd en een EMG tzt , ik ben het volledig eens met Camiel
Jose (10-2-2019 om 23:09)
Al met al kunnen ik stellen dat er weer veel te veel is ingenomen om aan het verkeer deel te nemen.
VdVonck (10-2-2019 om 23:07)
Zal wel een lekkertje geweest zijn aangezien ze gewoon haar rijbewijs mag houden. Zo zie je maar weer hoe het bij de Politie werkt
GTM (10-2-2019 om 21:43)
@AD gemiddeld "49 kilometer per uur te hard." Dus pak em beet de helft van de meting 40 per uur te hard en de andere helft 60km/u te hard.
gun (10-2-2019 om 21:18)
@Chuckles "zou gewoon een artikel 4 moeten zijn." dat is art: 5 slimpie... :Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd. zal wel zondag zijn