Weerbericht:
Weinig bewolking, overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Automobilist opgepakt die agente aanreed

Toegevoegd: 19-02-2019, 15.06 uur
Diverse eenheden zochten zaterdag naar de gevluchte automobilist.
Diverse eenheden zochten zaterdag naar de gevluchte automobilist.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De automobilist die zaterdag in Vlissingen een agente aanreed, heeft zichzelf gemeld bij de politie. Hij is aangehouden.

Agenten zagen zaterdag rond 15.15 uur op de Singel in Vlissingen een blauwe Volkswagen Polo rijden. Toen de bestuurder de politieauto zag, ging hij er vandoor richting de Bosjeslaan. Er werd een stopteken gegeven maar dit werd genegeerd. In de Tulpenlaan parkeerde de man zijn voertuig, maar toen een agent de deurhendel van de auto beetpakte, gaf de bestuurder plotseling vol gas. Het voertuig reed vervolgens recht op een politieagente af. Zij dook weg maar werd desondanks geraakt. De twee stapten vervolgens terug in hun voertuig en zetten opnieuw de achtervolging in.

Bij de Willem Alexanderstraat in Oost-Souburg kreeg de automobilist opnieuw een stopteken. Dit keer renden agenten naar het voertuig toe. Ze sloegen vervolgens de ruiten van de auto in met hun wapenstok. Desondanks wist de man te ontkomen. Later werd de auto leeg teruggevonden in de Hudsondwarsstraat, eveneens in Oost-Souburg. In de tussentijd was onder meer met een politiehelikopter naar het voertuig gezocht.

Bij de politie heeft zich vanmiddag een 37-jarige man gemeld die heeft verklaard de auto te hebben bestuurd. Hij zit vast voor nader onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kleuterschoolniveaux (23-2-2019 om 07:46)
Les 1, ga niet voor auto's staan die weg kunnen rijden. Les 2, ga niet achter...
Jip (20-2-2019 om 16:38)
Volstrekt onacceptabel gedrag dat mijn inziens bestraft dient te worden met een celstraf wegens poging tot doodslag.
taco (19-2-2019 om 18:20)
allereerst vind ik het verschrikkelijk dat de agente is aangereden door zo,n aso ik hoop van harte dat het goed met haar gaat maar als deze aso een gewoon burger had aangereden was er dan ook zo,n grote politiemacht incl. helikopter op de been gebracht ?? ik denk het niet. Taco
Bumper (19-2-2019 om 18:07)
hopenlijk zit hij wegens poging tot doodslag heel lang vast bumper;
Klaas (19-2-2019 om 16:18)
Achter een auto binden en een ronde gaan rijden, tuig!!
Michelle (19-2-2019 om 15:48)
Hij zal nu wel weer nuchter zijn en het wordt hem te heet onder zijn voeten vandaar!