Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, maandag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Schade bij aanvaring Oosterschelde

Toegevoegd: 20-02-2019, 10.18 uur
De politie onderzoekt de toedracht van de aanvaring. De beide schepen konden zelfstandig verder varen.
De politie onderzoekt de toedracht van de aanvaring.
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - Op de Oosterschelde zijn dinsdagavond twee schepen met elkaar in aanvaring gekomen. Er raakte niemand gewond. Wel was er materiële schade.


De botsing gebeurde halverwege tussen Ouwerkerk en Stavenisse. Door onbekende oorzaak kwamen de Belgische tanker Perseus (110 meter lang, 12 meter breed) en het Nederlandse binnenvaartschip Olesia (183 meter lang, 14 meter breed) rond 19.00 uur met elkaar in aanvaring.

Na de melding gingen Rijkswaterstaat en de politie ter plekke. De beide schepen konden zelfstandig naar een veilige ligplaats varen. De afdeling Zuidwest van de Landelijke Eenheid is een onderzoek gestart. Dit loopt nog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750