Weerbericht:
Bewolkt met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip lek na aanvaring met brug Sluiskil

Toegevoegd: 22-02-2019, 09.40 uur - Update: 22-02-2019, 10.08 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Het Belgische binnenvaartschip Daniella is vrijdagochtend lekgeraakt na een aanvaring op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


Het schip kwam rond 07.30 uur in botsing met een pijler van de brug Sluiskil, vervolgens is het schip doorgevaren naar een kade bij de Kanaalweg in Sluiskil. Er raakte niemand gewond en de brug kon gewoon in bedrijf blijven.

Even na 08.00 uur werd GRIP1 afgekondigd om zo de samenwerking tussen betrokken partijen soepeler te laten verlopen maar rond 08.40 uur werd afgeschaald toen bleek dat de situatie onder controle was. Het schip maakte wat water maar er was voldoende hulp aanwezig.

Volgens de Veiligheidsregio vervoerde het 80 meter lange en 8 meter brede schip een lading zand. Het zand wordt momenteel overgeladen naar het Nederlandse binnenvaartschip Sinulia (80 meter lang, 9 meter breed).

De Dienst Infra Zuidwest van de Landelijke Eenheid van de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de aanvaring.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren