Weerbericht:
Winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 71 km

Politie onderzoekt aanvaring Sluiskil

Toegevoegd: 22-02-2019, 10.45 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - De Dienst Infra Zuidwest van de Landelijke Eenheid van de politie doet onderzoek naar de aanvaring vanochtend op het Kanaal van Gent naar Terneuzen.


Het 80 meter lange en 8 meter brede binnenvaartschip ‘Daniella’, varend onder Belgische vlag, voer hier rond half zeven tegen een pijler van de brug Sluiskil. Het schip, dat een lading zand aan boord had, raakte aan de romp dusdanig beschadigd dat er een lekkage ontstond. Het schip werd daarom afgemeerd aan de kade bij de Kanaalweg in Sluiskil.

Op dit moment wordt het schip nog altijd leeggehaald. De politie is ter plaatse en gaat aan boord van het schip onderzoek doen. Agenten zullen onder meer de schipper horen en ook technisch het één en ander bekijken, zo zegt de politie.

Ten tijde van de aanvaring was het erg mistig. Of de mist ook de oorzaak is geweest van de botsing is nog niet duidelijk. Het KNMI had voor Zeeland ook code geel afgekondigd omdat het zicht lokaal minder dan 200 meter kon zijn. Ook nu is het zicht lokaal nog erg beperkt. In Vlissingen was het zicht volgens het KNMI bijvoorbeeld slechts 150 meter.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren