Weerbericht:
Eerst vrij veel sluierwolken, vannacht in het noorden kans op een mistbank
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Woning Scherpenisse dicht vanwege wietkwekerij

Toegevoegd: 25-02-2019, 09.41 uur
Woning Scherpenisse dicht vanwege wietkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHERPENISSE - Een woning aan het Anna van Burenplein in Scherpenisse is definitief voor drie maanden gesloten naar aanleiding van de vondst van de tweede wietkwekerij in drie jaar tijd.

De politie viel de woning op 27 november binnen. Vervolgens werd binnen een in werking zijnde hennepkwekerij met in totaal 748 wietplanten gevonden. Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde maakte op 21 januari het voornemen bekend de betreffende woning en het bijbehorende erf voor drie maanden te sluiten. Dit besluit is onlangs definitief geworden.

De sluiting vindt plaats op basis van het Damoclesbeleid. Dit is gericht op het tegengaan van drugshandel en geeft burgemeesters de bevoegdheid over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in de betreffende woning handel in drugs plaatsvond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jaja (1-3-2019 om 16:32)
Hoe komen mensen er toch bij dat het zoveel verdiend... denk je dat de opstart gratis is ofzo? en we praten hier over een natuurlijk product.. geen verslavende harddrugs
Klaas (27-2-2019 om 20:12)
@bram. Omdat ze zoveel verdienen aan die zooi mag je ze van mij tien jaar lang leegplukken en elke luxe afpakken. Je kinderen zullen er maar aan beginnen dan praat je wel anders. Ik heb er genoeg ellende van gezien.
jaja (27-2-2019 om 13:40)
hahaha @vlissinger dan mag je toch aardig je best doen!
Vlissinger (26-2-2019 om 09:08)
@kees inderdaad. ik vind het helemaal terecht dat dit gebeurt! je weet dat dit boven je hoofd hangt en wat mij part mag de hypotheekverstrekker ook nog eens het desbetreffend gezin uit huis zetten. stelletje criminelen!!!! Voor de geintreseerde: iemand met 12 plantjes kan makkelijk 500 euro per maand aan winst maken.. stel je hier eens voor met 700 plantjes?
Bram (26-2-2019 om 02:15)
Gajes??? Ze produceren een natuurproduct, dat door de Nederlandse overheid verkocht mag worden in een coffeeshop. Wie is er dan Gajes de overheid die dit gedoogd of de persoon die prachtig product van moedernatuur kweek? De overheid jaagt zo op de kweker dat de plantages steeds onveiliger worden door bijv stroom af te tappen. Hier is maar 1 schuldige en dag is weer de overheid. Elke kweker zou met plezier de stroomrekning betalen mja dan kan je net zo goed een bord buiten hangen ik kweek wiet. Ik denk dat ze iets meer aan dit verhaal overhebben gehouden en dus niet in een kartonnen doos hoeven te wonen.
Klaas (25-2-2019 om 19:27)
Dat gajes zal maar naast je wonen, ik denk dat de buren erg blij zijn. Stop ze maar in een kartonnen doos onder een brug.