Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Code oranje vanwege zware windstoten

Toegevoegd: 10-03-2019, 09.12 uur
Code oranje vanwege zware windstoten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor heel Zuid-Nederland waarschuwingscode oranje afgegeven vanwege de kans op zware windstoten.


Volgens de meteorologen neemt de wind vanochtend in kracht toe. Hierbij zijn zware windstoten mogelijk van 100 tot 110 kilometer per uur. Langs de zuidwestkust kunnen mogelijk windstoten tot 120 kilometer per uur voorkomen, zo meldt het KNMI. Later vanmiddag neemt de wind in het zuiden wat af maar 's avonds kunnen langs de kust geleidelijk opnieuw windstoten voorkomen, dan van tussen de 80 en 100 kilometer per uur.

Het KNMI zegt dat rekening moet worden gehouden met het risico op omvallende bomen en losse takken. "Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen", zo zegt het weerbureau, dat ook waarschuwt voor gevaarlijke situaties voor het verkeer en de watersport. "Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen", zo luidt het advies.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (11-3-2019 om 07:22)
waarschuwingen komen vele malen uit zoals nu weer code oranje wat duidelijk is geweest wat de stormen betreft.
Cookie-instellingen beheren