Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Meer dan 700 stormmeldingen in Zeeland

Toegevoegd: 10-03-2019, 17.41 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de hulpdiensten zijn zondag meer dan 700 meldingen binnengekomen welke waren gerelateerd aan de storm. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


Bij het grootste deel van de meldingen hoefde de brandweer niet direct in actie te komen. Volgens de Veiligheidsregio is de brandweer tientallen keren ingezet, verspreid over de gehele provincie. In Goes, Hengstdijk en Phillipine werd melding gemaakt van daken die los waren gewaaid of los dreigden te waaien.

Verder waren er op diverse plaatsen meldingen van omgewaaide bomen. Brandweerlieden werden ook ingezet voor losgewaaide zonnepanelen, weggewaaide partytenten en afvallende schoorstenen en dakpannen. Voor zover bekend raakte er nergens iemand gewond.

Vanwege de storm werd de Oosterscheldekering (N57) rond 13.40 uur tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Over de Zeelandbrug (N256) mochten een tijdje geen vrachtwagens en auto’s met aanhangers meer rijden. Rond 15.15 uur werden de beide wegen weer opengesteld.

Bij de hulpdiensten komen nog steeds meldingen binnen. De Veiligheidsregio roept op om alleen in levensbedreigende situaties 112 te bellen. “Als hiervan geen sprake is, dan verzoeken wij u in verband met de vele meldingen om 0900-8844 te bellen. De brandweer probeert iedereen van dienst te zijn en zo snel mogelijk ter plaatse te zijn om hulp te bieden”, aldus een woordvoerder.

Tot vanavond 21.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur. Code oranje is teruggebracht naar code geel. Maandag is tussen 09.00 en 18.00 opnieuw code geel van kracht, dit keer voor windstoten van 75 tot 80 kilometer per uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren