Voortaan gehele N673 Yerseke 60-zone

Toegevoegd: 19-03-2019, 20.52 uur

Voortaan gehele N673 Yerseke 60-zone
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Op de gehele N673 (Zanddijk-Molendijk) tussen Kruiningen en Yerseke gaat een maximumsnelheid gelden van 60 kilometer per uur. Dat hebben Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zeeland besloten.

De provincie is nog bezig met een structurele voor het traject tussen de rotonde Nishoek en de bebouwde kom van Yerseke, maar wordt met het invoeren van de 60-limiet op de gehele weg wel al tegemoet gekomen aan de wens van de omgeving voor een veiligere N673.

“Weggebruikers moeten zien en snappen dat ze op een smalle dijk rijden; zodat ze hun snelheid aanpassen aan de situatie. Daarom willen we vijf verkeersplateaus aanleggen”, zo legt de provincie uit. De plateaus zullen gefaseerd worden aangelegd. “Zo kunnen we inzicht krijgen in het effect en eventuele hinder voor weggebruikers”, zo is te lezen in het besluit van GS.

Bij de fietsoversteek met de Grintweg komt een visueel plateau. Ook wordt een inhaalverbod ingesteld door middel van een doorgetrokken streep.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dat hadden ze al veel eerder moeten doen. (20-3-2019 om 22:47)
Dat is een verstandig besluit. Hadden ze al veel eerder moeten doen. Daarmee waren mogelijk ernstige ongelukken voorkomen. Deze dijk is een levensgevaarlijke weg, waar je op ene plaats 80 km per uur mag en op de plaats 60. Weer op een andere plaats mag je 80 km maar wordt je geadviseerd 60 te rijden. Op diverse plaatsen mag ingehaald worden op andere stukken weer niet. oversteekplaats voor fietsers zijn knipperlichten geplaats die zouden moeten knipperen als er fietsers willen over steken. Daar zijn touwen aan vast te knopen. Ze knipperen als in geen velden of wegen een fietser te zien is. En ook andersom als er wel fietsers staan knipperen ze niet. Het is een onsamenhangend boeltje. Goed dat nu gewijzigd wordt!!