Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

MMBS haalt 134 in plaats van 25km per uur

Toegevoegd: 22-03-2019, 22.24 uur
De MMBS bleek tijdens een rijtest 134 kilometer per uur te halen.
De MMBS bleek tijdens een rijtest 134 kilometer per uur te halen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft vrijdagmiddag in Hulst een zogeheten MMBS-voertuig van de weg gehaald dat 134 kilometer per uur kon rijden terwijl 25 kilometer per uur is toegestaan.


Agenten zagen het voertuig rond 16.45 uur rijden op de Grote Kreekweg. De personenauto was niet voorzien van kentekenplaten en bleek te worden bestuurd door een 17-jarige jongen uit de gemeente Hulst. De auto bleek een motorrijtuig met beperkte snelheid te zijn. Zo'n MMBS mag je al besturen met een T-rijbewijs. Een autorijbewijs is dus niet nodig en ook wegenbelasting is niet van toepassing.

Een MMBS mag op de weg maximaal 25 kilometer per uur rijden. Daarom worden begrenzers aangebracht. De agenten hadden in dit geval echter het vermoeden dat de auto helemaal niet voorzien was van een begrenzer. Het voertuig werd daarom voor onderzoek meegenomen en de vermoedens van de politie werden bevestigd toen een gecontroleerde rijproef werd uitgevoerd. De auto bleek een gemiddelde constructiesnelheid van 134 in plaats van 25 kilometer per uur te hebben.

Het voertuig werd in beslag genomen en tegen de 17 jarige bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) zal een beslissing nemen over de verdere verloop van de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (23-3-2019 om 12:46)
levensgevaarlijk ,je denkt dat een ''normale '' auto rijd en dan blijkt hij met een snelheid van 25 km te rijden .zo een 45 km auto valt nog op door de bouw .maar deze omgebouwde MMBS niet.misschien verplichten om er aan de voor en achterkant een 25 km op te plaatsen .dan is het duidelijk ook voor de overige weg gebruikers .en niet aan de regels houden dan in beslagname .
Jokko van der Sneuk (23-3-2019 om 06:55)
Tja aandacht vragen is aandacht krijgen... alleen dit voertuig terug "krijgen" zal de nodige kosten met zich mee brengen.. maar wel een goede tip van HV zeeland.. auto ombouwen is goedkoper als een brommobiel... en 25 a 30 in de stad is hard zat...
Jo. (23-3-2019 om 01:48)
Heb ik ook eens gehad dat ik in Axel achter zo,n 45 km autootje kwam te zitten richting Terneuzen en dat ging heel hard ook in spui en op de magrette ging het gas er niet af en ik kon hem niet bijhouden want we gingen zeker met 80 door de buurtschappen heen.
Jose (22-3-2019 om 22:44)
Gewoon in de shredder met dat voertuig. En misschien ook een gesprek met de ouders????
Cookie-instellingen beheren