Medaille voor redden man uit Schuitvaartgracht

Toegevoegd: 04-04-2019, 06.48 uur

Jongejan kreeg een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
Jongejan kreeg een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
1
© Foto: Gemeente Vlissingen
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Mirjam Jongejan heeft woensdag uit handen van de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen gekregen.

Op 11 oktober vorig jaar redde Jongejan een man die te water was geraakt in de Schuitvaartgracht in Vlissingen. Jongejan kwam terug van een afspraak, toen ze rond 13.00 uur iemand langs de gracht zag staan die haar aandacht trok. Er bleek een man onder water in de Schuitvaartgracht te liggen die op geen enkele mogelijkheid zelf meer uit het water kon komen.

Jongejan aarzelde geen moment en sprong de gracht in. Net op tijd kreeg ze de man weer met zijn hoofd boven water. Met hulp van anderen werd de man vervolgens op de kant getrokken. Ambulancemedewerkers hebben zich vervolgens over hem ontfermd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk Hopjes (5-4-2019 om 09:48)
Cool your jets. Heb je misschien bedacht dat al dit soort medailles van brons gemaakt zouden kunnen zijn? Ik denk niet dat gemeente Vlissingen genoeg geld heeft om massief gouden medailles weg te geven. Brons betekent in deze context niet dat dit een derde plaats heldendaad is, brons is hier simpelweg het materiaal waarvan de medaille is gemaakt.
hoe goed was uw heldendaad ? goed genoeg of alleen maar een poedelprijs waard? (4-4-2019 om 09:41)
Brons voor dat koude water ? Er is een heldinnendaad verricht en dan moet daar gelijk een soort van score aan gehangen worden ? Mensen hun heldendaden beoordelen is ZIEK ! Deze dame redde een mensenleven, en dan heb je van die kantoorklerkjes die er wel even over zullen oordelen. Totaal geschifte gedachtegang. Mensen die levens redden zijn heldinnen en helden ! en geen bronzen 3e prijs afpoeiering waardig. Ga je schamen !