Weerbericht:
Van tijd tot tijd (mot)regen en vrij veel wind. Maandag buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Twintig bekeuringen bij controle Kapelle

Toegevoegd: 13-06-2019, 12.20 uur - Update: 13-06-2019, 13.11 uur
Twintig bekeuringen bij controle Kapelle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij een verkeerscontrole bij de Vierwegen in Kapelle heeft de politie woensdag 20 bekeuringen uitgedeeld. Er werd ook voorlichting gegeven.

De agenten controleerden vooral op het bezit van de vereiste documenten (rijbewijs, kentekenbewijs) en technische aspecten (technische staat van voertuig; zoals verlichting, uitzicht, lading). De controle-actie was gericht op alle personenauto’s met of zonder aanhanger en lichte bedrijfswagens (bestelbusjes).

Bij de controle, die tussen 09.00 en 15.00 uur werd gehouden, werd door de politie samengewerkt met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Nadat de politie haar controle had gedaan werd namelijk doorverwezen naar een infotent waar met de gecontroleerde weggebruikers het gesprek werd aangegaan over de BOB0-, MONO- en snelheidscampagnes.

In totaal werden er 50 controles uitgevoerd en 35 gesprekken gevoerd. Hierbij werden door VVN-vrijwilligers in samenwerking met het ROVZ ook diverse flyers uitgedeeld. Er werden zogezegd ook twintig boetes uitgedeeld. "Wat opviel was dat veel mensen geen gebruik maakten van de autogordel. Ook werden regelmatig kinderen los in de auto aangetroffen. Verder zijn bekeuringen geschreven voor het rijden zonder rijbewijs, het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden, het hebben van te donkere voorruiten en verschillende misstanden aan aanhangers. Verder is door ons vooral veel gewaarschuwd voor technische mankementen aan de voertuigen", zo zegt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (13-6-2019 om 19:31)
Een zeer goede actie en zo te zien broodnodig. Als je 50 controles uitvoert en 20 gaan er op de bon dan is het voor mij geslaagd. Als 40% van de automobilisten niet in orde is dan mogen ze van mij best vaker controleren. Zeker als er ook veel waarschuwingen zijn gegeven. En bellen moet je keihard aanpakken. Dat mag 1000 euro worden. Je brengt er mensenlevens mee in gevaar. En ook de gordel is van levensbelang en bij niet dragen kost het de maatschappij veel veld bij een ongeval
KeeK (13-6-2019 om 16:33)
Wat mij opvalt is Polite e.d. deze controles altijd overdag doen op kantoortijden.. Komt natuurlijk goed uit zijn ze ook in avond thuis maar ik werd geleerd op school dat in de nacht juist de dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen... Al die busjes met oosteuropees kenteken die overal in nacht rondrijden intrigeert mij en al die mensen met hun 'stoere' mistlampen aan in donker of met caravan hun koplampen niet op juiste hoogte zetten ! Je kunt rustig 1000 extra agenten aannemen want je kunt zoveel boetes uitdelen dat de slarissen echt wel betaald kunnnen worden en als je alle telefoon en drugs misbruikers pakt blijft er nog zat voor de staat over