Fietsers op de bon voor appen in het verkeer

Toegevoegd: 02-07-2019, 17.51 uur

Fietsers op de bon voor appen in het verkeer
© Foto: Politie
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie heeft gisteren fietsers gecontroleerd op het vasthouden van hun mobiele telefoon in het verkeer. Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven.

Agenten gingen onder andere met de fiets op pad om te kijken of fietsers geen mobiele telefoon in hun hand hadden. Daarnaast werd er ook toegezien op overlast gevend gedrag in en rondom de binnenstad en Scheldebuurt van Vlissingen, waarvan geregeld meldingen bij de politie van binnenkomen.

De politie laat weten meerdere waarschuwingen te hebben uitgedeeld. Vijf fietsers kregen daarnaast ook een boete voor het in de hand hebben van een mobiele telefoon. Ook twee snorfietsers werden hiervoor op de bon geslingerd.

Daarnaast werden er twee bekeuringen uitgeschreven voor snorfietsers die in een voetgangersgebied reden en drie boetes voor mensen die alcohol aan het nuttigen waren op de openbare weg. Een automobilist die veel te veel had gedronken is ook van de weg gehaald en aangehouden. Tot slot kregen twee personen een boete omdat ze zich op verboden terrein bevonden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
indienen bij 2e kamer (8-7-2019 om 16:36)
@ michel en @ jan, ik vind dat wel een goed idee eigenlijk. voor veel rijke stinkers en andere criminelen is een bekeuring net zoiets als een bedelaar een fooi geven. Voor anderen onoverkoombaar hoog en raken in de problemen. Met de enorm schofterige inkomensverschillen van vandaag lijkt met dat niet meer als logisch dat er dan verschil moet zijn in de strafmaat. Nee, pak die welgestelden maar eens snoeihard waar ze het wel voelen. Hun portomonee. Gewoon evenredig aan het inkomen. verdien je vijftien keer het minimum ? dan betaal je ook 15 X de boete, goed eerlijk plan en het zal de staat helpen met het gat in de bodemloze schatkist.
Michel (7-7-2019 om 21:30)
@Jan, een wat rare reactie van jou om boetes te koppelen aan inkomsten. De overtreding blijft het zelfde en even gevaarlijk of je veel of weinig geld heb.
Cindy (7-7-2019 om 08:07)
@Jan: Je zou wel gek zijn als je de boete van je pubers gaat betalen. Mijn 3 pubers hebben allemaal een baantje, en zijn dus zeker al gewaarschuwd dat ze de boete zelf betalen.
Jan (3-7-2019 om 18:10)
90 euro vind ik veel te hoog. Volgens sommige reactie moet dit veel hoger zijn. Je zal maar alleenstaand wezen met een paar dwarse pubers die geregeld met 90 euro thuis komen. Deze groep moet al vaak elke euro omkeren om rond te komen. Voor de miljonairs dochter/zoon zal het niets uit maken die blijven vrolijk doorgaan met appen op de fiets. Boetes moeten gekoppeld worden aan inkomen.
@Jan de Jonge (3-7-2019 om 17:06)
Die klacht mag je volgens mij ook gewoon bij de handhaving van Vlissingen indienen.
Alfred (3-7-2019 om 09:39)
Er zijn nog zoveel andere zaken in het verkeer waar fietsers maling aan hebben, maar daar wordt ook nauwelijks op gehandhaafd. Nu appen op de fiets sinds 1 juli verboden is, wordt er naar gekeken. Maar als straks de nieuwigheid er af is gaat de politie weer gewoon door met de orde van de dag.