Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Celstraf geëist voor ongeluk met wielrenner

Toegevoegd: 05-07-2019, 09.48 uur
De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten.
De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 32-jarige Roosendaler B. C. is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk plus een rijontzegging van vier jaar geëist.


Eind juni 2017, op de Postweg in Yerseke, reed hij vanuit een oprijlaan van een woning achteruit de weg op en blokkeerde vrijwel het hele fietspad. Een aanrijdende wielrenner, de 16-jarige Jitse Thillo kon hem met een snelheid van 39 km/u niet meer ontwijken en knalde vol tegen de zijkant van de bestelbus waarin C. reed.

De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten. De uitspraak is op 18 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rogier (11-12-2019 om 05:18)
2 jaar ongeloofelijk, daar werk je dan je pleuris voor. als ik het zo lees is het een puur ongeluk en niks met on oplettendheid/ de enige die op had kunnen letten op dat lange rechte stuk is die fietser. en die wielrenners horen ook op een racefietsbaan hard te rijden en niet openbaar. denk als die dood was geweest de straf minder was en het toch maar een naar ongeluk was.
Johan (9-7-2019 om 03:26)
Toch even reageren op de opmerking hieronder van een Wielrenner. Ja, een scooter mag buiten de bebouwde 45 km/h over het fietspad. Maar om dat nu te gaan vergelijken met een wielrenner is onzinnig. Op een scooter is iemand veel beter beschermd, degelijke verlichting, spatborden en een gekeurde helm op. Een wielrenner rijdt zo hard mogelijk, voorover gedoken op een licht fietsje zonder beschermde kledij, op hele smalle bandjes. De meeste fietsen voldoen niet eens aan de wettelijke normen voor de op openbare weg (verlichting, spatborden met 30 cm wit vlak), en in feite zijn die fietsen ook niet bedoeld voor de openbare weg. Prima als dit je sport is, maar doe dat dan op een daarvoor aangewezen parcour, en niet tussen het normale verkeer.
Een Wielrenner (6-7-2019 om 13:45)
Ik vraag mij af wat hvzeeland wil bereiken met het vermelden van die 39 km/h. Dan krijg je dit soort debiele reacties als die van KEES en JOHN. De wielrenner reed op een fietspad, waar net zo goed scooters mogen rijden, en die gaan dik over de 45 km/h. Verkeersregels doen er niet meer toe? Volgens mij mag je gewoon 40 rijden op een fietspad buiten de bebouwde kom. En als je een uitrit verlaat, gelden er net zo zeer regels. Kan hvzeeland ook even vermelden waar die chauffeur mee bezig was? Kunnen we daar ook nog vele ongezouten meningen over geven. Kunnen KEES en JOHN die bestuurder van die bestelbus ook nog even neersabelen.
Henk De Groot (6-7-2019 om 08:18)
Kees , ik respecteer de vrijheid van meningsuiting en ook jij mag een mening hebben en deze laten horen.Maar wederom lukt het jou om een zeer kwetsende reactie te plaatsen.Karma ??? Omdat Jitse 39 km per uur reed moet hij in een rolstoel eindigen ?? Schandalig ! Er geld toch geen maximum snelheid voor fietsers ? Dus heeft deze jongen toch niets fout gedaan ?! Fijn voor hem en zijn familie om jouw reactie te lezen , alsof het zijn eigen schuld zou zijn......
Johan (6-7-2019 om 03:44)
Ongelooflijk! De bestuurder van de bestelwagen was toch niet onder invloed! Als je op een fietsje zo hard over het fietspad scheurt, zonder beschermd pak, op dunne bandjes dan vraag je toch om problemen. Ik mag hopen dat de chauffeur vrijspraak krijgt, wat een absurd hoge eis voor een ongeluk, waar de fietser in kwestie voor een groot deel zelf voor verantwoordelijk is.
AntiGSM (6-7-2019 om 00:14)
Duidelijk is dat er een heleboel mensen direct kijken en oordelen dat de fietser hier het slachtoffer is. Heel erg voor deze jongen natuurlijk maar is gevolg van zijn eigen daad ofwel racen op de openbare weg met een racefiets, dan loop je dit soort risico's en kan/ mag je niet van andere weggebruikers verwachten dat ze altijd op tijd kunnen reageren op je idioot hoge snelheid op je fiets. Dus vrijspraak voor de chauffeur van deze bestelbus. Ik mag wel hopen dat er een eind komt aan de onzin dat fietsers altijd in het gelijk gesteld worden omdat ze de "zwakke" verkeersdeelnemers zijn. Daar gedragen ze zich namelijk wel naar!
Cookie-instellingen beheren