Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor ongeluk met wielrenner

Toegevoegd: 05-07-2019, 09.48 uur
De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten.
De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 32-jarige Roosendaler B. C. is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk plus een rijontzegging van vier jaar geëist.


Eind juni 2017, op de Postweg in Yerseke, reed hij vanuit een oprijlaan van een woning achteruit de weg op en blokkeerde vrijwel het hele fietspad. Een aanrijdende wielrenner, de 16-jarige Jitse Thillo kon hem met een snelheid van 39 km/u niet meer ontwijken en knalde vol tegen de zijkant van de bestelbus waarin C. reed.

De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten. De uitspraak is op 18 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (5-7-2019 om 20:44)
Een brommer mag ook met 40 km/u over het fietspad. Ik ben wel benieuwd wat die gevangenis straf rechtvaardigt. Het lijkt nog altijd een ongeluk. Zelfs bij dodelijk slachtoffers worden voorrangsfouten niet zo bestraft.
Kees (5-7-2019 om 19:10)
Ja dat krijg je he als je daar met 39 kilometer per uur op je fietsje aan komt racen. Anticipatie kennen ze niet die wielrenners en daar moet hij nu zijn leven lang voor boeten. De automobilist reed dan wel achteruit maar kon de aanstormende wielrenner niet zien. Je gaat er ook niet van uit dat een fiets zo hard rijd. Dit horen ze alleen tijdens een afgezette cours te doen en niet op de openbare weg. Je gaat met een racewagen ook niet trainen met 250 kilometer per uur karma
Anneke (5-7-2019 om 16:19)
Wat zijn we weer soft, heren/dames rechters! Door de stomme schuld van de bestelbus rijder is die jonge wielrenner voor zn leven gekluisterd aan een rolstoel!! Denk je dat even in!
Peter Quest (5-7-2019 om 15:59)
Heeft die meneer vast expres gedaan. Zwaar straffen. Maar als je 2 jonge mensen door rijdt in Goes en straal bezopen achter het stuur zit krijg je 40 maanden gevangenisstraf. Dat is dus 3.5 jaar. Deze meneer krijgt 2 jaar en is 4 jaar zijn rijbewijs kwijt. Ik weet niet wat erger is maar weet wel dat gerechtigheid in Nederland geen gerechtigheid meer is. Als je een fout maakt zoals deze man en een ander zijn leven ligt volledig in puin wat heel erg is denk ik dat je ook geen nacht meer slaapt en er dagelijks mee bezig bent. Kortom , natrappen van het OM en Rechtbank. Ja ook heel erg voor slachtoffer maar dit kan eenieder overkomen en ga er maar vanuit dat niemand dit met opzet doet.
kor (5-7-2019 om 15:58)
een schande dat voor het maken van iemand invalide zo een lulstraf gegeven word het mankeerd er nog maar aan dat de dader geen lintje krijgt
John (5-7-2019 om 12:31)
Officier is zeker zelf ook een wielrenterrorist. Als je met 39 kmh komt aanstormen op het fietspad moet je rekening houden met onverwachte zaken, zoals iemand die uit een oprit komt. Wat je dus met zo'n snelheid nauwelijks kan ontwijken. Ik mag hopen dat dit vrijspraak gaat worden. Wielrenners zijn niet heilig en horen gewoon simpelweg niet op de openbare weg thuis. Racen doe je op het circuit!
Cookie-instellingen beheren