Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Celstraf geëist voor ongeluk met wielrenner

Toegevoegd: 05-07-2019, 09.48 uur
De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten.
De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 32-jarige Roosendaler B. C. is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk plus een rijontzegging van vier jaar geëist.


Eind juni 2017, op de Postweg in Yerseke, reed hij vanuit een oprijlaan van een woning achteruit de weg op en blokkeerde vrijwel het hele fietspad. Een aanrijdende wielrenner, de 16-jarige Jitse Thillo kon hem met een snelheid van 39 km/u niet meer ontwijken en knalde vol tegen de zijkant van de bestelbus waarin C. reed.

De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten. De uitspraak is op 18 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (5-7-2019 om 10:14)
Zo...ik vind het nogal wat, 2 jaar gevangenisstraf en 4 jaar rijontzegging? Mag aannemen, dat die meneer uit Roosendaal niet opzettelijk z'n auto achteruit gereden heeft om die jongen aan te rijden. Kijk...was hij zwaar onder de invloed van drank, drugs en / of medicijnen, is het iets anders. En 39 km/h voor een fietser en over het fietspad...?!? Hoe vervelend ik het ook vind voor Jitse, vind ik niet dat de automobilist hier zo zwaar voor gestraft moet worden...mits hij niet onder invloed was natuurlijk.
Cookie-instellingen beheren