Zes personen onder invloed in het verkeer

Toegevoegd: 10-08-2019, 12.04 uur

Zes personen onder invloed in het verkeer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie zes mensen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Eén van die zes reed ook onder invloed van THC, de werkzame stof in wiet.

Rond 22.30 uur reden agenten over de Wilgenhoekweg in Serooskerke (W). Ze zagen dat een automobilist geen gordel droeg en wilden hem hierop aanspreken. Toen het raampje van de auto openging, roken de agenten echter een alcohollucht. De bestuurder, een 36-jarige man uit Serooskerke, moest blazen en bleek anderhalf keer teveel te hebben gedronken. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de man een rijverbod en een boete. De hoogte van de boete wordt bepaald door de Officier van Justitie.

Op het Bellamypark in Vlissingen zagen agenten rond 01.00 uur een auto rijden waarvan een koplamp defect was. Ze gaven de automobilist, een 54-jarige man uit Oost-Souburg, een stopteken, maar daar reageerde hij niet op. Hij parkeerde zijn auto en wilde weglopen. Dat lieten de agenten niet toe en de man moest een blaastest ondergaan. In eerste instantie wilde hij ook hier niet aan meewerken, maar even later koos hij toch eieren voor zijn geld. Uit de blaastest bleek dat hij drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd.

Op datzelfde tijdstip werd op de Buitenhaven in Terneuzen een 45-jarige automobilist uit Sluiskil door agenten gecontroleerd. Uit de blaastest die hij af moest leggen kwam naar voren dat hij anderhalf keer meer had gedronken dan is toegestaan. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de man een rijverbod en een bekeuring van 425 euro.

Omstreeks 01.15 uur werden op de Schroeweg in Middelburg twee snorfietsers betrapt. De ene snorfietser, een 24-jarige Middelburger, blies 300 ug/l, wat aangeeft dat hij ongeveer anderhalve keer teveel had gedronken. Hij krijgt in overleg met Justitie een bekeuring en een rijverbod. De ander, een 19-jarige Middelburger, kwam er minder goed vanaf. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij 685 ug/l blies en nog beginnend bestuurder is.

Op de Grote Bagijnestraat in Hulst werd eveneens rond 01.15 uur iemand betrapt. Een 20-jarige automobilist uit Terneuzen werd door agenten aangesproken en zij roken meteen dat hij alcohol had gedronken. De man moest blazen en kreeg een rijverbod van 24 uur omdat hij ook onder invloed was van THC, de werkzame stof in wiet. Van de man is bloed afgenomen door een GGD-arts. Het bloed wordt onderzocht door het NFI. De uitslag hiervan volgt op een later moment. Dan zal de Officier van Justitie zich beraden over verdere stappen tegen de man.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750