Weerbericht:
Zonnig en warm, morgen overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder betrapt onder invloed van drugs

Toegevoegd: 13-10-2019, 08.51 uur
Bestuurder betrapt onder invloed van drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

AARDENBURG - De politie heeft afgelopen nacht een 34-jarige bestuurder aangehouden  voor het rijden onder invloed van drugs.


Agenten zagen tijdens een surveillance een personenauto rijden waarvan de APK verlopen was. Er werd besloten het voertuig en de bestuurder te controleren op de Draaibrug. Een alcoholtest wees uit dat de man niet had gedronken. Vervolgens is er een drugstest afgenomen waaruit bleek dat de man onder invloed was van THC.

Er is bloed afgenomen om te bepalen hoeveel de man had gebruikt. Hij heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (14-10-2019 om 17:53)
@M, sporen van THC breken minder snel af in het lichaam in tegenstelling met harddrugs. Iemand die 7dagen daarvoor THC heeft geconsumeerd wordt naar mijn mening onterecht gestraft. Het laboratorium kan niet achterhalen of de stof nog werking heeft op het moment van afname. Een nieuwe slag om geld binnen te schuiven die drugstesten, maar de veiligheid wordt hier niet beter op, enkel de schatkist die in Brussel staat.
Jan met de pet (14-10-2019 om 11:30)
24 uur is al veel te lang. Wiet werkt een uur of 2 en dan is t weer over. Maar aangezien oom agent eigenlijk niet weet wat ie er mee aandoet, krijg je gelijk een rijontzegging van 24 uur
M (13-10-2019 om 13:28)
@JAN, aan de hand van de uitslag van het bloedonderzoek wordt verder gekeken wat er opgelegd moet worden, dus bijv. invorderen rijbewijs, geldboete etc.. Omdat dit enige tijd duurt, is er in eerste instantie een rijverbod, zodat de drugs uit het lichaam is voor deze persoon weer mag rijden.
jan (13-10-2019 om 10:01)
kan iemand me uitleggen waarom maar 24 uur rijverbod?? gaat dat zo makkelijk??