Weerbericht:
Vannacht mistbanken, morgen zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Doorzoeking Terneuzen in drugsonderzoek

Toegevoegd: 13-01-2020, 15.58 uur
Doorzoeking Terneuzen in drugsonderzoek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In een onderzoek naar witwassen en de invoer van cocaïne zijn twee arrestaties verricht. Ook zijn twee woningen, waaronder ook één in Terneuzen, doorzocht. Tevens is een loods doorzocht en is de inhoud van een kluis in beslag genomen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).


Naar aanleiding van een melding van een bedrijf in Beverwijk dat een container had ontvangen waarvan de verzegeling ontbrak, startte de douane op 31 januari vorig jaar een onderzoek. De douaniers troffen in de container, afkomstig uit Brazilië, een afwijkende bundel triplex hout met daarin een (lege) verborgen ruimte aan.

Daarnaast werden meerdere witte stofkapjes en houtsnippers gevonden, die erop duiden dat mogelijk in de container is gezaagd. Dergelijke houtsnippers werden ook in de containerterminal in Rotterdam aangetroffen, waar de container had gestaan.

Vanwege de aangetroffen houtsnippers en een aangetroffen flesje AA-drink met Nederlands etiket werd vermoedt dat het openbreken in Nederland was gebeurd. Het onderzoek werd voortgezet en hierbij werd ook de route onderzocht die de container had afgelegd. De container bleek per schip vanuit Brazilië, een bronland van cocaïne, naar ons land te zijn gebracht. Een binnenvaartschip bracht de container naar Velsen van waaruit deze vervolgens naar Beverwijk werd vervoerd.

Busje
Op camerabeelden was te zien hoe een witte Peugeot Partner, vermoedelijk een gekloond paneelbusje van de technische dienst van de terminal, werd gebruikt om het terrein van de terminal op en af te rijden. De bestuurder van de Peugeot werd geïdentificeerd als zijnde een 29-jarige man. Hij werd afgelopen vrijdagochtend gearresteerd in Rotterdam.

De man wordt verdacht van de invoer van verdovende middelen, voorbereidingshandelingen voor een andere invoer en witwassen. Op 28 augustus 2019 veroordeelde de rechtbank Rotterdam hem reeds tot 36 maanden gevangenisstraf voor de handel in dan wel smokkel van cocaïne. Dat vonnis is nog niet onherroepelijk.

Vrijdagochtend werd ook een 28-jarige vrouw opgepakt. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de vrouw van witwassen. Zij is echter niet voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man werd wel voorgeleid en vandaag is besloten dat hij 14 dagen in bewaring gaat.

Het onderzoek van FIOD Harc Amsterdam en het Landelijk Parket (OM) wordt voorgezet.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750