Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 32 km

Brandmelding schip Schelde-Rijnkanaal Rilland

Toegevoegd: 30-01-2020, 10.13 uur - Update: 30-01-2020, 12.42 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - De brandweer is vanochtend uitgerukt voor een melding van een brand in een schip bij Rilland. Er blijkt sprake te zijn van een rokende accu.


Het schip, de 110 meter lange en 17 meter brede tanker 'Argonon' uit Zwijndrecht, ligt afgemeerd aan een kade bij het Schelde-Rijnkanaal in de voorhavens van de Kreekraksluizen. De eerste melding van het incident kwam rond 09.05 uur binnen. Rond 09.40 uur is opgeschaald naar middelbrand.  Tankautospuiten uit Tholen en Rilland en een hulpverleningsvoertuig van de brandweer Bergen op Zoom werden opgeroepen om te helpen.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) werd het incident in eerste instantie gemeld als een brand in de machinekamer maar inmiddels blijkt sprake te zijn van een rokende accu. “Er is geen brand”, aldus de Veiligheidsregio. De brandweer heeft de zekeringen uit de accu's gehaald om ze zo los te koppelen van het net. Vervolgens moesten de accu's worden gekoeld. Rond 11.50 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De brandweer kon even daarna beginnen met inpakken.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren