Overtredingen bij controle Smokkelhoek

Toegevoegd: 05-02-2020, 16.50 uur

Op 22 oktober werd ook al een soortgelijke controle gehouden.
Op 22 oktober werd ook al een soortgelijke controle gehouden.
1
© Foto: Tim Koster (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Tijdens een integrale controle op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Ook werd illegale bewoning ontdekt.

De controle werd uitgevoerd door medewerkers van de gemeente Kapelle, de Belastingdienst, de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigencriminaliteit (LIV), het Verzekeringsbureau Voertuigencriminaliteit (VbV) en de politie. De gemeente heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan, milieu- en bouwregelgeving en brandveiligheid. De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving.

De Belastingdienst controleerde op haar beurt op administratieve verplichtingen zoals bewaar-, informatie- en factureringsplicht. Tot slot hebben LIC/VbV gecontroleerd op de aanwezigheid van gestolen voertuigen of onderdelen. De politie was er vooral voor de veiligheid van de controleurs en heeft gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten. Gelijktijdig is in en rondom de Smokkelhoek het verkeer gecontroleerd.

Aanleiding voor de actie was een controle op 22 oktober vorig jaar. Toen werden overtredingen geconstateerd op het gebied van de wet wapens en munitie. Ook vond bewoning plaats in strijd met de regels van het bestemmingsplan en waren er diverse milieugerelateerde overtredingen. Bij de controle van vandaag werd opnieuw bewoning in strijd met de regels van het bestemmingsplan vastgesteld. Ook bleek een inrichting niet te zijn gemeld. Verder heeft de controle veel informatie opgeleverd die gebruikt kan worden voor nader onderzoek of opvolgende controles bij andere bedrijven, zo meldt de gemeente.

Burgemeester Huub Hieltjes: "We investeren in een kwalitatief bedrijventerrein dat bijdraagt aan de leefomgeving van onze gemeente. Daarbij moeten we waakzaam zijn voor mogelijke ondermijnende of criminele activiteiten. Dit soort controles helpen ons om die kwaliteit te borgen."Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jorn (5-2-2020 om 21:26)
@Joris, terechte controles. Uw opmerking schetst precies wat er mis is met nederland. Criminelen zijn bezig, gemeente etc controleerd, en alles wat er wordt vastgesteld is de schuld van de gemeente...? Laat mij niet lachen. Dit moet overal veel vaker gebeuren.
Will (5-2-2020 om 18:15)
Het heet niet voor niks de smokkelhoek.
Joris (5-2-2020 om 17:37)
Weer een razzia bij de Smokkelhoek? Zo krijgt dat bedrijventerrein wel een twijfelachtige naam waar straks niemand zich wil vestigen. Gewoon controles zo nu en dan per bedrijf in plaats van deze overvallen zou beter zijn voor Kapelle. Dit terrein wordt door de gemeente kapot gemaakt op deze manier.