Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie verwacht aanhouding in zaak steekpartij

Toegevoegd: 29-02-2020, 10.40 uur
Politie verwacht aanhouding in zaak steekpartij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft een verdachte op het oog in de zaak van de buschauffeur die vrijdagavond in Hulst werd gestoken door een jongeman. "We verwachten op korte termijn een aanhouding", zo zegt de politie.

De Belgische buschauffeur stond kort na 18.00 uur met zijn bus bij de bushalte aan de Zandstraat om zijn route richting België te hervatten. Op dat moment stapte een aantal personen de bus in. Hierna volgde een drietal jongeren. De chauffeur merkte dat het drietal ruzie zocht met de andere passagiers en hoorde dat ze tegen de ramen van de bus sloegen.

De buschauffeur liep hierop naar de drie toe om hen aan te spreken. Hij verzocht hen zich te gedragen en anders de bus te verlaten. Twee van de drie verlieten de bus, maar één jongen bleef achter. Deze jongen werd vervolgens ook verzocht de bus te verlaten. Hij pakte een mes en dreigde richting de chauffeur. Vervolgens liep hij de bus uit.

Eenmaal buiten de bus sloeg de jongen meerdere malen hard tegen de bus. De chauffeur besloot daarop de jongen te filmen. De jongen liep vervolgens op de chauffeur af en haalde uit met het mes. Daarna liep de jongen weg. Niet veel later merkte het slachtoffer dat hij bloedde. Hij bleek een flinke snee ter hoogte van zijn borst te hebben. Een collega die ook op het busstation stond, heeft het slachtoffer verzorgd en de hulpdiensten gebeld. Het slachtoffer werd hierop overgebracht naar het ziekenhuis. Hij deed later die avond aangifte.

Het signalement en het beschikbare beeldmateriaal zorgen ervoor dat de politie inmiddels een verdachte op het spoor is. De politie hoopt hem op korte termijn aan te houden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
DE zorg(eloos) wet (1-3-2020 om 11:36)
@ MG, geef mij maar een steekvest en vertrouwd u dan maar op de nederlandse rechtspraak als u neegestoken bent. ik weet niet of u ooit nieuws leest maar de rechtstaat NL FAALT ! criminelem maken hier de dienst uit , advocaten geëxecuteerd, geen politie op straat omdat die de bedreigde bobo's moeten beschermen, en uw overheid waar u op vertrouwd heeft politie nagenoeg wegbezuinigd. Dat zal u allemaal helpen als er iemand u met een mes wil bewerken zeker ? komt u toch wel eens in het openbaar om mee te beginnen ? u klinkt n.l. wereldvreemd.
Joris (1-3-2020 om 09:39)
Ik hoor de rechter al zeggen: "Foei jongetje, je mag die meneer niet meer prikken. Ga maar 20 uur lammetjes aaien op de kinderboerderij, een passende straf." Aanhouden die knaap, met een touw achter een politieauto vastbinden en naar Torentijd slepen. Als die daar aankomt heeft hij geen praatjes meer en denkt wel twee keer na voordat hij een mes trekt. Maar ja, moeilijke jeugd, gebrekkig Nederlands sprekend dus niet veel sociale contacten, Ritalin wat op dus lekker gaan blowen, was de eerste keer, is nog zo jong... Excuses genoeg voor een heel klein strafje.
bram goeree (1-3-2020 om 08:54)
volkomen met Jacob eens .tuig dat terug gestuurd moet worden blijf hier illegaal,politie onderbezet ,kinderen die met pistolen,messen enz op straat lopen ,geen respect voor wie dan ook .dan krijg je zoiets .die opmerking van steekvrije vesten slaat nergens op .de samenleving wordt steeds rotter ook mede door het straf beleid tegenwoordig .veel zwaarder straffen schrik misschien af want dit gaat de verkeerde kant op .wel mooi dat de politie deze klootzak op het spoor is .en sterkte voor de bus chauffeur
MG (29-2-2020 om 15:20)
@de zorg(eloos)wet reactie van hierboven; "tja, dan moeten buschauffeurs maar steekvrije vesten krijgen" wat is dat nou voor opmerking. kunnen wel allemaal wel met een vest gaan lopen. Ik zou zeggen scherp het Strafrecht eens aan met zwaardere straffen zoals ze in Australië doen. Er moet een stok achter de deur komen voor zulk tuig dat ze 5 jaar of langer mogen gaan zitten voor zoiets ipv een taakstrafje.
Jacob (29-2-2020 om 15:05)
Allereerst sterkte voor de bus chauffeur. Het wordt met de minuut gekker in Nederland. Wanneer wordt er eens keihard opgetreden tegen dit soort tuig. Deze regering die alles en iedereen belazerd en voor liegt is een gevaar voor de samenleving. Daar ligt in grote lijnen de oorzaak en de hard werkende burger is de dupe van alle ellende.
TN'r (29-2-2020 om 14:52)
Aangezien er niet meer gezegd mag worden of het een migrant o.i.d. wil ik hierbij maar melden dat er bij sprake van dubbele nationaliteit DIRECT het land uitzetten per vliegtuig ! Nederlandse rechtspraak kennende word het miss hooguit 3 maanden cel en/of 20 uur werkstraf ! Deze man hoeft nooit meer te werken nu niemand wil hem meer dus heeft hij recht op levenslang gratis uitkering en onderdak vanaf nu.. Slim gedaan, zijn sollicitatieplicht is nu niet meer van toepassing.. Wij mogen nu rest van ons leven gaan werken voor zijn uitkering !!!