Weerbericht:
Bewolkt, in het noordoosten enkele opklaringen. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 66 km

Middelbrand composteringsbedrijf Schoondijke

Toegevoegd: 29-03-2020, 20.07 uur - Update: 29-03-2020, 21.17 uur
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - Bij een composteringsbedrijf aan de Lange Heerenstraat in Schoondijke is zondagavond brand uitgebroken.


De brand woedt volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een berg afval van ongeveer 300m2 en 3m hoog. Het afval bestaat uit enkel natuurlijke materialen. De brand gaat gepaard met flink wat rookontwikkeling. De brandweer kreeg rond 18.50 uur een eerste melding binnen over de brand. In eerste instantie werden alleen een tankautospuit en een waterwagen opgeroepen maar later volgde ook nog een hoogwerker en een tweede waterwagen. Rond 20.00 uur werd alsnog middelbrand afgegeven en daarom werd een tweede tankautospuit opgeroepen.

Inmiddels is ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) geïnformeerd over de brand en is een brandweerploeg opgeroepen om metingen te gaan doen. De meetploeg heeft inmiddels eerste metingen verricht. "Op leefniveau (waar mensen en dieren verblijven) zijn geen schadelijke concentraties gemeten. Wel levert de rook stankoverlast op. De rook trekt in de richting van de kern Oostburg. De meetploeg blijft uit voorzorg in de omgeving metingen verrichtingen.", zo meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) rond 20.45 uur.

De brandweerinzet richt zich op dit moment op het uit elkaar halen van de berg afval om daarna af te blussen. Alvorens de berg af te kunnen blussen wordt eerst een waterwinning opgebouwd. De brandweerinzet zal geruime tijd in beslag nemen. Daarom is ook logistieke ondersteuning aangevraagd.

Vaker brand
​Het is overigens niet de eerste keer dat de brandweer naar het terrein moest om te blussen. In oktober ging het ook mis en in de zomer en het najaar van 2018 was er ook brand.

Later meer


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren