Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Explosieven Opruimingsdienst onderzoekt auto Oostkapelle

Toegevoegd: 26-04-2020, 01.28 uur - Update: 26-04-2020, 08.45 uur
Door: Tim Koster

OOSTKAPELLE - De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft zaterdagavond uitgebreid onderzoek gedaan bij een witte bestelbus in Oostkapelle.


De bestelbus stond op de parkeerplaats bij de kerk aan de Waterstraat. Politieagenten hebben de omgeving afgezet met linten. De politie heeft laten weten dat er iets in het voertuig lag waardoor onderzoek door de EOD noodzakelijk is. Ook zijn twee eenheden van de Forensische Opsporing (FO), een blusvoertuig van de brandweer en ambulancepersoneel ter plekke gekomen.

Rond 17.30 uur werden de hulpdiensten ook al met spoed naar de Waterstraat gestuurd. Toen werd ook de brandweer opgeroepen maar de inzet hiervan bleek toen niet nodig. Of er een verband is tussen beide meldingen, is nog onduidelijk.

Wat zich precies heeft afgespeeld is nog niet bekend. Een woordvoerder van de politie was zaterdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Medewerkers van de EOD hebben met een speciale explosievenrobot het voertuig onderzocht. Eén van de medewerkers droeg hierbij een bompak.

Rond middernacht werd de robot weer ingepakt en rukten ook de ambulancedienst en de brandweer weer in. De Forensische Opsporing heeft daarna nog onderzoek gedaan bij het voertuig.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren