Weerbericht:
Veel bewolking, vooral in de avond en nacht hier en daar regen
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 34 km

Uitslaande woningbrand Molenweg Oosterland

Toegevoegd: 06-05-2020, 01.58 uur - Update: 06-05-2020, 03.58 uur
Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - In een huis aan de Molenweg in Oosterland is vannacht een uitslaande brand uitgebroken. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De woningbrand werd rond 01.35 uur ontdekt en vrijwel direct werd opgeschaald naar middelbrand. De brandweer is uitgerukt met tankautospuiten uit Oosterland en Bruinisse. Vanuit Zierikzee is een hoogwerker ter plekke gegaan. Inmiddels is de brandweer ter plekke en wordt langs twee kanten van de woning geblust. Net voor 02.00 uur is wel ook nog de waterwagen van de post Burgh-Haamstede met spoed ter plaatse gestuurd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is het huis waarin de brand woedt onbewoond. Er is voor zover bekend dan ook niemand gewond geraakt. De brand heeft zichtbaar flink wat schade aangericht: een groot deel van het dek is weggebrand. Omdat het een oudere woning betreft, is rond 02.20 uur ook nog de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ingeschakeld. Die heeft op zijn beurt een meetploeg van de brandweer ter plekke gevraagd om te onderzoeken of er mogelijk asbest is vrijgekomen. Dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

Hoe de brand precies is ontstaan, is niet bekend. Rond 03.10 uur kon het sein brand meester gegeven worden.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren