Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Uitslaande brand in loods bij golfclub Axel

Toegevoegd: 13-05-2020, 23.01 uur - Update: 14-05-2020, 00.53 uur
Door: Manfred Berrevoets & Roland de Jong

AXEL - Een felle, uitslaande brand heeft een loods van Golfclub De Woeste Kop aan de Justaanweg in Axel grotendeels in de as gelegd. Bij de brand kwam veel rook vrij.


De brand werd rond 22.40 uur opgemerkt. Er was toen al sprake van forse rookontwikkeling en omdat het vuur al uitslaand was toen de brandweer arriveerde, konden brandweerlieden niet meer naar binnen om te blussen. De brandweer heeft de loods, waarin volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) onder meer golfkarretjes stonden, gecontroleerd laten uitbranden. De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van overslag naar de naastgelegen bomen en bosschages.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Deze trok volgens de brandweer hoog weg. Mensen die hiervan toch hinder ondervonden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Bij de bestrijding van de brand werden twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertankwagen ingezet. Om voldoende bluswater ter plaatse te krijgen is een watertransportsysteem ingezet. Hiervoor moest de Kinderdijk worden afgesloten tussen de Langeweg (N258) en de kruising Kanaalkade-Zuidsingel.

Even na middernacht kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Het grootste deel van de inhoud van de loods is volgens de Veiligheidsregio verloren gegaan. Momenteel wordt nog nageblust. De brandweer verwachtte rond 00.35 uur dat dit nog geruime tijd nodig zou zijn. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Er is niemand gewond geraakt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren