Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Onderzoek naar schip dicht bij Badstrand

Toegevoegd: 22-05-2020, 12.41 uur
Het schip leek even recht het Badstrand op te varen.
Het schip leek even recht het Badstrand op te varen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie zoekt uit hoe het heeft kunnen gebeuren dat gisteren een containerschip pal langs het Badstrand van Vlissingen voer.


Aan het einde van de middag leek het zeeschip Valdivia recht op het strand af te varen maar uiteindelijk werd net op tijd bijgestuurd richting het Nollestrand. Da afdeling Zuidwest van de Landelijke Eenheid was gisteren ter plekke met het vaartuig P174. De politie laat weten dat het 'net goed' ging en dat de manoeuvre gelukkig goed afliep". 

Tegenover de PZC verklaarde Rijkswaterstaat dat het schip vrij laat van koers wisselde en door de volle ebstroom dichter bij het strand kwam dan normaal. De politie laat weten dat onderzoek naar de toedracht van het incident volgt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren