Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Veel rookontwikkeling bij woningbrand Schoondijke

Toegevoegd: 22-05-2020, 16.19 uur - Update: 22-05-2020, 17.12 uur
Door: Manfred Berrevoets

SCHOONDIJKE - De brandweer is vrijdagmiddag ingezet voor een schoorsteenbrand in Schoondijke. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling.


Het vuur werd rond 15.20 uur ontdekt in een woning aan de Lange Heerenstraat. Er zijn twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Nadat de brandweer ter plaatse kwam bleek dat de brand al was doorgeslagen in het plafond. Doordat het isolatiemateriaal in brand stond was er enige tijd sprake van een forse rookontwikkeling.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen woning. Wel was hier sprake van een lichte rookontwikkeling. Metingen wezen uit dat er geen verhoogde concentraties in de woning aanwezig waren. De politie heeft de weg afgesloten zodat de brandweer veilig kan werken. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Stichting Salvage is opgeroepen om te ondersteunen bij de afhandeling van schade. Om 16.20 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Rond 17.10 uur kon de laatste brandweerwagen terugkeren naar de kazerne.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (22-5-2020 om 17:35)
wie stookt er met deze temperaturen nu zijn houtkachel op???
Cookie-instellingen beheren