Weerbericht:
In de zuidelijke helft enkele buien.
Verkeersinformatie:
Geen files

Tieners beroofden anderen van friet en milkshake

Toegevoegd: 24-05-2020, 13.25 uur
Tieners beroofden anderen van friet en milkshake
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens die gisteren in Middelburg een andere jongen van diens tas beroofde, hebben vermoedelijk andere kinderen frietjes en een milkshake afhandig gemaakt. Dat meldt de politie.


De opmerkelijke beroving vond plaats rond het tijdstip dat bij de Walcherseweg een fietsende jongen tot stoppen werd gedwongen. Dit eerste slachtoffer werd rond 14.00 uur gedwongen zijn rugtas met daarin een spiegelreflexcamera en een spotting telescoop af te geven. Na de diefstal ging het duo er fietsend vandoor. Het geschrokken slachtoffer bleef verbouwereerd achter en belde voor hulp. De politie ging op onderzoek uit en terwijl agenten in de omgeving naar de daders op zoek waren, werd een tweede beroving gemeld: die van twee jongens die waren beroofd van hun frietjes en milkshake.

Na enige tijd kon één van de verdachten worden gelokaliseerd: een 12-jarige jongen. Vervolgens werd ook de verblijfplaats van de tweede 12-jarige achterhaald. Korte tijd nadat de twee jongens waren opgespoord, meldde zich opnieuw een slachtoffer bij de politie. Het duo zou dit slachtoffer hebben overmeesterd maar er vervolgens zonder buit vandoor zijn gegaan. Deze mislukte straatroof vond plaats in de buurt van de eerste beroving en de omschrijving van de daders deed volgens de politie erg denken aan de twee 12-jarigen.

Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat het duo de gestolen rugzak met inhoud heeft gedumpt in de omgeving van het station in Middelburg. De rugzak is teruggevonden maar de inhoud ontbreekt. “We zijn daarom dan ook nog op zoek naar de zwarte spiegelreflexcamera met telelens en de (spotting)telescoop. De spiegelreflexcamera kan worden herkend aan de zonnekap die vastgemaakt zit met ducttape. Tevens staan er op de camera verschillende foto’s van de bijzondere Steppearend die het slachtoffer eerdere deze week had vastgelegd op beeld. De spotting telescoop betreft een groene single lens telescoop”, zo laat de politie weten.

De twee aangehouden tieners worden volgens de politie verdacht van onder meet het plegen van een beroving met geweld en poging tot beroving. Ze worden door de recherche gehoord en het onderzoek loopt nog.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mercedes (24-5-2020 om 20:34)
Wat moet er van deze snotapen van 12 jaar terechtkomen? Als ze nu niet flink gecorrigeerd worden door hun ouders dan mag de maatschappij wel oppassen. Volgens mij hebben ze te weinig zuurstof gehad tijdens hun geboorte. Ik wens de slachtoffers veel sterkte en hoop dat ze hun vertrouwen in de mensheid niet verliezen door deze gebeurtenis. Aanpakken deze rotte appels, een softe aanpak helpt niet!
Shirley (24-5-2020 om 18:25)
Handen afkappen en dat in t nieuws brengen dan denken ze wel eerst na voor ze dit een ander aan doen.zulke snot apen komt niets van terecht als ze nu al hier mee bezig zijn op die leeftijd. Sterkte vd slachtoffers
AntiGSM (24-5-2020 om 18:22)
Wat hebben we toch een leuke jeugd tegenwoordig! Komt helemaal goed, beloofd veel voor de toekomst!
Cookie-instellingen beheren