Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen. Morgen geleidelijk opklaringen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Twee jaar langer TBS voor poging tot moord

Toegevoegd: 27-05-2020, 16.20 uur
Het slachtoffer raakte ernstig gewond.
Het slachtoffer raakte ernstig gewond.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de tbs met dwangverpleging die de 39-jarige Vlissinger J. F. in 2014 voor een poging tot moord werd opgelegd met twee jaar verlengd.

F. sneed op 12 mei 2013 een 46-jarige medebewoonster van een pand aan de Kasteelstraat in Vlissingen waar hij verbleef met een mes in haar keel omdat 'hij niet zo goed met haar kon opschieten en hij geen keuze had.' Met dat plan liep hij al langer rond en hij had na een eerder incident tijdens een dagbesteding ook al met het mes geoefend.

F. stond op de bewuste meidag plotseling achter het slachtoffer, dat op dat moment in de keuken aan het aanrecht stond. Hij zette een mes tegen haar keel en de vrouw liep een slagaderlijke bloeding, doorgesneden pezen en - spieren op. Na zijn daad waste F. zijn handen en liep weg.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750