Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het noorden en oosten buien. Vanmiddag meer zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jacht valt droog op zandplaat, KNRM schiet te hulp

Toegevoegd: 29-05-2020, 12.37 uur
Jacht valt droog op zandplaat, KNRM schiet te hulp
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De redders van het KNRM-station Hansweert zijn donderdagavond uitgevaren nadat een motorjacht vast was gelopen op een zandplaat.

De bemanning van de KNRM-reddingboot Dorus Rijkers werd rond 21.20 uur opgepiept om hulp te verlenen. Ter plekke bleek het jacht al volledig droog te zijn gevallen. “Voor de opvarende reste niets anders dan te wachten tot opkomend water”, zo vertelt de KNRM.

Volgens de KNRM strandde het jacht vanwege desoriëntatie. Om de opvarende van het jacht gerust te stellen heeft de reddingboot vrijdagochtend geassisteerd bij het loskomen. Ook heeft de man advies gekregen over zijn vaarplan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750