Weerbericht:
Half tot zwaar bewokt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Verkeersveiligheid Boerenhol aangepakt

Toegevoegd: 10-07-2020, 13.03 uur
Verkeersveiligheid Boerenhol aangepakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BOERENHOL - De provincie Zeeland en de gemeente Sluis gaan samen aan de slag om de verkeersveiligheid op de Provincialeweg (N675) in buurtschap Boerenhol (tussen Groede en Breskens) te verbeteren. De maatregelen moeten komend jaar worden uitgevoerd.


Door de afsluiting van de Langeweg in 2017 en de groei van het aantal vakantieparken langs de kust is het verkeer op de N675 de afgelopen jaren op de toegenomen, zo zegt de provincie. Omdat het verkeer vaak ook nog eens harder rijdt dan de 50 kilometer per uur die maximaal is toegestaan, zorgt de toegenomen verkeersdrukte voor extra hinder en verkeersonveilige situaties in het buurtschap.

De provincie heeft in samenwerking met de gemeente een verkeerskundig onderzoek uitgevoerd naar hoe de situatie veiliger gemaakt kan worden en de leefbaarheid voor de bewoners kan worden verbeterd. Uit het onderzoek is gebleken dat de inrichting van de weg binnen de bebouwde kom onvoldoende overeenstemt met de geldende richtlijnen voor wegontwerp. Komend jaar worden daarom maatregelen genomen om de snelheid van het verkeer omlaag te brengen.

De entrees van het buurtschap zullen herkenbaarder gemaakt worden als bebouwde kom. Ook zullen wegversmallingen worden aangebracht. In een tweede fase wil de gemeente samen met bewoners aan de slag om de bebouwde kom zodanig aan te passen dat deze een dorpsere uitstraling krijgt. De provincie blijft tegelijkertijd de verkeerssituatie monitoren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erwin Rijckaert (11-7-2020 om 16:53)
het beter inrichten zou kunnen helpen voor de snelheid maar dat doet niets aan de toenamen van het aantal voertuigen dat tog door de plaats moet
Markie (10-7-2020 om 17:26)
Een weg buitenom Boerenhol en Groede had zeker beter geweest. Ze hadden de Langeweg beter open gelaten en aangepast voor druk verkeer wat toch aan de kust moet zijn. Langs de Langeweg staan maar een paar huizen en er is geen ‘buurtschap’. De weg tussen Boerenhol en Groede afgesloten voor voertuigen en project waterduinen aangelegd rond Boerenhol en Groede; dat was een betere oplossing geweest!
Peter (10-7-2020 om 16:53)
Als u dat wilt, B Kaiser; leg uw idee dan voor aan het gemeente bestuur... Roeptoeteren over dat bedrijven moeten mee betalen op een hulpverleningswebsite schiet niet op!
b kaiser (10-7-2020 om 14:50)
een weg eromheen zou beter zijn, en laat dan de recreatie bedrijven maar mee betalen,die profiteren er alleen maar van
Cookie-instellingen beheren