Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Douane ontdekt 5.000 kilo aan XTC-grondstoffen

Toegevoegd: 12-07-2020, 15.36 uur
De goederen zijn overgedragen aan de politie.
De goederen zijn overgedragen aan de politie.
© Foto: Douane
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De douane heeft gisteren in de grensstreek in totaal 5.000 kilo aan grondstoffen voor XTC gevonden in een kleine vrachtwagen. De bestuurder vluchtte weg.


De douane laat weten dat medewerkers onderweg waren om een reguliere accijnscontrole uit te voeren toen de vrachtwagen hen passeerde. “Deze trok de aandacht omdat deze zichtbaar te zwaar beladen was. Gezien de locatie in de grensstreek hadden we een vermoeden van het vervoer van rode diesel”, zo vertelt de douane.

“We besloten de vrachtwagen te controleren en gaven een stopteken. De bestuurder stopte, maar vluchtte snel in de auto die voor de vrachtwagen reed. Bij het openen van de vrachtwagen ontdekten we geen rode diesel, maar 5.000 kilo aan grondstoffen voor het maken van XTC”, aldus de douane. De goederen zijn overgedragen aan de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien Sinke (13-7-2020 om 14:10)
Middelburg?? Melissant
Gespierde Robin tielenan (12-7-2020 om 20:28)
Ga achter de vlucht auto aan vrachtauto kom later wel
Cookie-instellingen beheren