Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 65 km

Auto rijdt slagbomen kapot tijdens achtervolging

Toegevoegd: 03-10-2020, 10.37 uur
Auto rijdt slagbomen kapot tijdens achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Tijdens een achtervolging door de politie heeft de bestuurder van een auto vrijdagavond verschillende slagbomen kapotgereden bij zowel de Westerscheldetunnel als de Sluiskiltunnel.


De achtervolging startte op de A58 bij Wouw toen rond 22.30 uur een voertuig met hoge snelheid de politie passeerde. De bestuurder negeerde vervolgens een stopteken en reed met hoge snelheid door terwijl enkele zakken met hennep uit het raam werden gegooid. De hennep lag volgens de politie verspreid langs de weg.

De bestuurder reed met onverminderde vaart door en kwam uiteindelijk uit bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel. Daar reed de auto een slagboom kapot. Ook bij de ingang van de tunnel werd een slagboom beschadigd maar de vluchtende bestuurder wist desondanks niet van ophouden. Hij reed door naar de Sluiskiltunnel waar ook een slagboom naar beneden was gelaten.

Op het moment dat de auto arriveerde, stonden zo’n tien voertuigen te wachten voor de gesloten tunnel. De vluchtende bestuurder passeerde de auto’s over de vluchtstrook en reed ook hier dwars door een dichte slagboom. De voorruit van de vluchtende auto werd zwaar beschadigd, maar de bestuurder vluchtte verder. Vanwege de gevaarssetting voor omstanders werd de achtervolging gestaakt en verdween de auto uit beeld, zo laat de politie weten. De bestuurder is nog niet achterhaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francis Inghels (3-10-2020 om 21:21)
Hoe kunnen ze dit nu missen. 6 Km door de westerscheldetunnel en ook nog eens de sluiskiltunnel met 10 voertuigen. Nog nooit van blokken gehoord? Met twee of 4 auto's op gepaste snelheid vertragen. Dit kan prima in de Westerscheldetunnel of Sluiskiltunnel. Gewoon een paar kilometer per uur langzamer rijden en langzaam de snelheid vertragen. Die tunnels zijn lang genoeg. Wat een nul actie weer!
Peter (3-10-2020 om 20:13)
Vanmiddag zag ik 2 flinke agenten achter een brommertje aangaan wat een paar km te hard reed, toen hij stopte trokken ze gelijk hun boekje. En dan lees je dit... Hopeloos, die komt er weer goed van af... Ik reed niet zegt de eigenaar dan. Tijd voor een andere aanpak, eigenaar van de auto aansprakelijk stellen voor al wat er gebeurt. Spijkermatten en volgzenders en desnoods een speciaal geweer in de auto.
Will (3-10-2020 om 18:43)
En waar was de Heli ???
Heb em zien gaan (3-10-2020 om 18:37)
Diegene die nog het gevaarlijkste reed was nog wel de bmw van de politie.. gooit em bijna achterin een auto die stond the wachten voor de poortjes van de sluiskiltunnel.. en toen dat boefje voor me langs reed om naar de vluchtstrook te gaan stonden er zelfs minder dan 10 haha eerder 5 ofzo, denk dat de politie meer last van hun eigen fuik hebben gehad dan diegene die voor ze vluchtte
Naar rechts (3-10-2020 om 18:15)
Resultaat van jarenlang links beleid. De politie mag de weg niet volledig afsluiten, niet schieten op een rijdende auto, verkeer niet in gevaar brengen, criminelen niet van de weg rammen, geen spijkermatten inzetten enz. Dit alles door linkse beleidsbepalers, stel je voor dat de crimineel een klacht komt indienen. Mensen stem rechts zodat (veelal buitenlandse) criminelen eens worden aangepakt!
anonymous (3-10-2020 om 17:31)
Wat een verhaal joh, gelukkig zijn er geen gewonde gevallen... wonder, bovenwonder!!!
Cookie-instellingen beheren