Weerbericht:
Bewolkt en wat (mot)regen. Vrij veel wind, vannacht zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Ruim 280 duizend snelheidsboetes in een jaar

Toegevoegd: 13-01-2007, 23.19 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
KRUININGEN - De verkeerspolitie Zeeland heeft vorig jaar 281.775 automobilisten betrapt op te hard rijden. Dat gebeurde in alle snelheidszones. Van de 30-kilometergebieden tot en met de A58, de enige weg in Zeeland waar 120 kilometer per uur gereden mag worden. Sinds vorig jaar bepalen wegbeheerders en politie bij wijze van proef samen waar er gecontroleerd wordt op de snelheid van het verkeer.

Gedeputeerde T. Poppelaars (verkeer) is zeer tevreden over die samenwerking. Er wordt daar gecontroleerd waar het nodig is, aldus de gedeputeerde. Hij wijst daarbij ook naar de 30-kilometergebieden die voorheen niet vaak aangedaan werden door agenten van de verkeersgroep. Alleen al in de gemeente Middelburg is vorig jaar bijvoorbeeld 53 keer gecontroleerd in zo’n gebied, zo blijkt uit een overzicht. In Goes 45 keer, Reimerswaal drie keer en Sluis twaalf keer. „Als er echte klachten zijn, wordt er gecontroleerd.“

Teamchef A. Marcusse van de verkeersgroep van de Zeeuwse politie is ook tevreden over de samenwerking. Inclusief de mobiele en vaste camera’s controleerden zijn medewerkers vorig jaar, tot en met 20 november, de snelheid van veertien miljoen auto’s. Iets meer dan twee procent reed te hard. Volgens hem gaat het van mensen die net iets te hard reden tot en met extreme uitschieters.

In z’n algemeenheid kan hij wel stellen dat in de 60 kilometerzones de snelheidsregels het minst worden nageleefd. Dat heeft volgens hem te maken met draagvlak en de staat van de wegen. Die nodigen vaak uit om harder te rijden en velen vinden de snelheidsbeperking voor die polderwegen maar onzin, vooral omdat een paar jaar geleden op die wegen nog tachtig kilometer per uur gereden mocht worden. Ruim tien procent van de snelheidscontroles werd vorig jaar uitgevoerd langs die polderwegen.

Als naar afzonderlijke gemeenten wordt gekeken, was de verkeersgroep vorig jaar opvallend vaak te vinden in Terneuzen. Dat heeft volgens Marcusse alles te maken met de overlast die snel rijdende buitenlandse klanten van de koffieshops veroorzaken.

Burgemeester J. Lonink van Terneuzen is dan ook zeer tevreden met de vele aandacht die de verkeersgroep aan zijn gemeente geeft. Dat heeft, zo hoopt hij, toch een wat temperende werking op het rijgedrag.

Uit het lijstje blijkt verder dat de eenderde van de snelheidscontroles plaatsvond langs de 80-kilometerwegen. De A58 krijgt ook veel aandacht van de verkeersgroep. Zeventien procent van de snelheidscontroles vond daar plaats.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren