Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Demonstranten trekken door centrum Middelburg

Toegevoegd: 17-12-2020, 21.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een groep van 20 tot 30 personen is donderdagavond door het stadscentrum van Middelburg getrokken om te demonstreren tegen de coronamaatregelen van de overheid.


Nadat de demonstranten zich rond 20.15 uur hadden verzameld op het Damplein trokken zij met spandoeken via de winkelstraten richting de Markt. Daar maakte de groep een ronde om vervolgens via de Lange Delft weer terug te keren naar het Damplein. Daar namen ze vervolgens plaats bij de Graanbeurs.

Eén van de aanwezige demonstranten was de Middelburgse Maarten Horst. Hij werd vorige maand in Goes opgepakt omdat hij tijdens een andere demonstratie een hitlergroet zou hebben gebracht. Hij ontkende en de zaak werd nadien geseponeerd.  Horst is fel tegen coronamaatregelen zoals de mondkapjesplicht. Ook is hij er stellig van overtuigd dat het coronavirus een al vele jaren terug bedacht internationaal opgezet plan is van de elite. Hij vindt zichzelf echter geen complotdenker. “Ik noem mezelf liever complotontdekker”, zo zei Horst vanavond.

De protestmars in Middelburg verliep gemoedelijk. Wel hield de politie met diverse bikers de demonstratie in de gaten. Ook waren verschillende handhavers en agenten in politieauto’s present. Ook de camera-auto die gisteren nog werd ingezet om in Vlissingen rondtrekkende jongeren in de gaten te houden reed rond in het centrum. Tijdens de demonstratie greep de politie niet in. Wel werd aan enkele personen de identiteitskaart gevraagd. Volgens de demonstranten een bevestiging dat de dat de politie de opdracht heeft gekregen om hen te intimideren. Agenten ontkrachtten dat ter plekke door aan te geven dat zij zeker niet een zwarte lijst bijhielden met mensen die tegen de overheidsmaatregelen waren.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (18-12-2020 om 06:52)
Zeeuw en Jaap. Als de overheid en rivm enz. tegen jullie zegt, onder je bed moet kijken wand daar ligt corona .Dan doen jullie dat. Wisten jullie dat er jaarlijks al +/- 10.000 personen sterven aan longkanker. Dagelijks sterven in Nederland +/- 600 personen aan vele ziektes en ongelukken .Makkelijk om bij corona te tellen. En de vele mensen die de vreselijkste levensbedreigende ziektes hebben niet behandeld worden door corona. Kijk eens op Volksgezondheidenzorg van jullie rivm De grootste misleiders zijn overheid en rivm.Volg ze niet kwakkeloos. De dodelijke griep en de coronagriep bestaat echt en dat ontkend niemand.Maar ze geven geen eerlijke cijfers. P.S Waar is die dodelijke griep gebleven?Jullie als wijsneuzen zullen het wel weten??
Timsalabim (18-12-2020 om 06:17)
Was die kerel met dat mini doodskistje er ook weer bij? Opdenduur krijg je toch een soort van “favoriet”....
Douwe dabert (18-12-2020 om 00:36)
Sukkelaars maar als ze het zelf krijgen dan hoeven ze dus ook geen medische zorg ?? Je mag natuurlijk een eigen mening hebben maar neem ook je verantwoordelijk, door zulke lui komen we zeker niet van corona af. Moedeloos wordt ik van zulke persoontjes. G5 speelt misschien ook nog mee in hun bekrompen gedachtengang :)
Jans (18-12-2020 om 00:22)
Wat een verwensingen zeg! Zeeuw <--- zijn mensen dienhet opnemen voor u en mij! Jaap<-- wanneer complotten waarheden worden? vind jouw reactie een triester voorkomen.
J. Van Dissem (17-12-2020 om 23:08)
Lachwekkend
Mic (17-12-2020 om 22:50)
Kijk zo kan het ook. Wellicht dat deze mensen de geschiedenis in gaan als helden die het goed zagen . Ze zij in iedergeval meer integer als Ab Osterhaus Die miljoenen heeft verdienent aan dit virus (Google maar eens mensen)
Cookie-instellingen beheren