Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Belgische loodsboot in problemen Vlissingen

Toegevoegd: 04-01-2021, 21.18 uur - Update: 05-01-2021, 11.48 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij de monding van de Vlissingse Buitenhaven is maandagavond een schip van de Belgische loodsen in problemen gekomen.


De 56 meter lange en 9 meter brede 'Loodsboot 1' was eerder de Noordzee op geweest maar lag nu afgemeerd. De bemanning wilde de haven van Vlissingen weer verlaten toen het vrijwel direct misging. Door onbekende oorzaak liep de loodsboot vlakbij de steiger vast. Rond 20.10 uur werden de hulpdiensten geïnformeerd over het incident. Even daarvoor waren Rijkswaterstaat en meerdere sleepboten van Multraship al gewaarschuwd.

De sleepboten hebben de loodsboot losgetrokken en teruggebracht naar de steiger bij de Piet Heinkade. Daar is het schip rond 20.45 uur afgemeerd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren