Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Vliegtuigbom gevonden, omwonenden binnen

Toegevoegd: 28-01-2021, 20.08 uur - Update: 28-01-2021, 20.26 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij een bouwterrein in Breskens is donderdag een vliegtuigbom gevonden. Een gebied rondom de vindplaats is afgezet en bewoners van nabij gelegen woningen moeten binnen blijven.

Het explosief, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, werd gevonden bij een terrein bij de hoek van de Keerdam en de Haven Westzijde. De politie heeft inmiddels een gebied in een straal van zeker 200 meter rondom de vindplaats afgezet met linten. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plekke en doet nader onderzoek. 

Binnen het afgezette gebied staan ook huizen. De bewoners hiervan moeten binnen blijven. Agenten zijn langs de deuren gegaan om dit kenbaar te maken. Volgens de gemeente Sluis is bewoners dringend geadviseerd om binnen te blijven op de begane grond en zich niet op zolder of voor een raam te begeven.

Later meer

Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren