Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 54 km

KNRM schiet sportvissers te hulp op Westerschelde

Toegevoegd: 02-03-2021, 13.29 uur
Het bootje werd door de KNRM naar Breskens gesleept.
Het bootje werd door de KNRM naar Breskens gesleept.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De reddingboot Zeemanshoop van het KNRM-station in Breskens is zondagmiddag uitgevaren voor een sportvisser die op de Westerschelde te kampen had gekregen met brandstofproblemen.


De drie opvarenden van een sportvisbootje waren net klaar met hun vistocht toen ze bemerkten dat ze niet meer op eigen kracht naar de haven van Breskens konden varen. Er bleken namelijk brandstofproblemen te zijn. Via de app van de KNRM werd hulp ingeroepen van de reddingbootbemanning.

Kort nadat rond 14.30 uur alarm was geslagen, zette de reddingboot koers naar de opgegeven positie. Ter plaatse werd een opstapper overgezet en een sleepverbinding tot stand gebracht. Hierna werd koers gezet naar Breskens alwaar het sportvisbootje veilig kon worden afgemeerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren