Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vliegtuigbom Breskens tot ontploffing gebracht

Toegevoegd: 05-03-2021, 18.13 uur
De 500 Lbs Engelse vliegtuigbom is succesvol tot ontploffing gebracht.
De 500 Lbs Engelse vliegtuigbom is succesvol tot ontploffing gebracht.
© Foto: Gemeente Sluis
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In Breskens is vandaag de vliegtuigbom onschadelijk gemaakt die op 28 januari werd gevonden tijdens werkzaamheden aan de Haven Westzijde in Breskens. Het onschadelijk maken en tot gecontroleerd tot ontploffing brengen verliep zonder problemen.


Direct na de vondst en identificatie van de 500 Lbs Engelse vliegtuigbom werd deze afgedekt en veiliggesteld, zodat er geen direct gevaar meer was voor de omgeving. Het gebied rond de vindplaats werd afgezet en er werd een plan gemaakt voor het onschadelijk maken van de bom. Vandaag was het dus zover.

Vanwege de ruiming werden vandaag enkele locaties preventief afgezet door de politie. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) had de bom rond 11.20 uur gedemonteerd. Rond het middaguur kon het afgezette gebied in Breskens worden vrijgegeven. Toen werd de bom onder begeleiding van de politie naar de gemeentelijke springplaats gebracht. Hier werd deze twee uur later succesvol vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren