Weerbericht:
Af en toe zon en een enkele bui. Dinsdag vooral in Limburg buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Vaten met drugsafval in geparkeerde bestelbus

Toegevoegd: 02-04-2021, 09.17 uur
Vaten met drugsafval in geparkeerde bestelbus
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT-ANNALAND - Na een melding over een verdacht voertuig heeft de politie donderdagochtend in Sint-Annaland verschillende vaten met daarin vermoedelijk afval van een drugslaboratorium aangetroffen.


Na de tip over de op het Havenplein geparkeerde bestelbus gingen zowel de politie als de brandweer ter plekke. Brandweerlieden openden de bestelbus en troffen vervolgens vaten aan met daarin vermoedelijk drugsafval. Ook vonden ze andere drugs-gerelateerde goederen.

Agenten van de Forensische Opsporing en de Landelijke Faciliteit Ondersteunen Ontmantelen (LFO) hebben ter plaatse onderzoek gedaan. De goederen en de bestelbus zijn in beslag genomen. De gemeente Tholen heeft de vaten vernietigd. Agenten hebben een buurtonderzoek gehouden en aan omwonenden gevraagd of zij hebben gezien wie en/of wanneer het voertuig aan het Havenplein is neergezet. Wat hieruit is geekomen, is niet bekendgemaakt. De politie laat weten nog verder onderzoek te doen.

De politie benadrukt dat drugsafval bijna altijd chemisch afval is. "Dit chemisch afval, afkomstig van illegale drugslaboratoria, kan zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig zijn. Als er meerdere stoffen gedumpt zijn, kunnen die zelfs samen een chemische reactie vormen, wat weer kan leiden tot ontploffing en/of brand, met alle gevolgen van dien voor de directe omgeving", zo stelt de politie in een persbericht. Wie drugsafval vindt, wordt aangeraden het niet aan te raken en ook niet te schoppen of te duwen tegen de verpakkingen. Ook wordt afgeraden te roken in de buurt van de dumpplek. "Houd afstand en bel direct 112", zo luidt het advies van de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (2-4-2021 om 10:40)
busje zeker gestolen dus de persoon die het afval heeft neergezet zullen wel onvindbaar blijven.
Cookie-instellingen beheren