Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Schipper opnieuw in de fout op Oosterschelde

Toegevoegd: 26-04-2021, 10.05 uur
De politie kwam het schip tegen tijdens een surveillance.
De politie kwam het schip tegen tijdens een surveillance.
© Foto: Landelijke Eenheid Zuidwest
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Op de Oosterschelde heeft de politie zondag een binnenvaartschipper en de scheepseigenaar beboet voor een reeks zaken die niet op orde waren. Bij een eerdere controle waren ook al overtredingen geconstateerd.


Agenten van de Landelijke Eenheid Zuidwest kwamen het schip tegen tijdens een surveillance en besloten om het naleven van de Binnenvaartwet te controleren. Tijdens een vorige controle waren bij het bewuste schip namelijk een aantal zaken niet in orde. Ook nu bleek er van alles mis te zijn.

“Ook deze keer bleken de schipper en de scheepseigenaar de zaken niet op orde te hebben. Het schip was onderbemand, de registratie van de vaar- en rusttijden klopte niet, de veiligheidsmiddelen waren niet inzetbaar, er was een brandgevaarlijke situatie in de machinekamer en de brandblussers bleken al maanden uit de keuring te zijn”, zo meldt de Landelijke Eenheid Zuidwest van de politie.

Tegen de schipper en de scheepseigenaar worden boeterapporten opgemaakt. De schipper heeft gewacht met het vervolgen van zijn reis totdat er voldoende aanvullende bemanning aanwezig was. “Wel zo eerlijk tegenover de ondernemer die zijn zaken wel voor elkaar heeft”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (27-4-2021 om 07:36)
De veiligheid op water is net zo belangrijk als op de weg waar aan deze schipper net als iedereen aan moet voldoen, tevens is deze schipper al meerdere keren op zijn te kort gewaarschuwd, dus ik vind toch zwaar aan gerekend moet worden dus een proces verbaal te geven.
Ton (26-4-2021 om 14:49)
Onvoorstelbaar, zulke figuren moeten verboden worden verder een schip te besturen, vaarbewijs vernietigen en opnieuw alle examens doen. Waarom is er niet verplicht ook de brandblussers te laten vervangen en de veiligheidsmiddelen op orde te brengen. Wordt dit überhaupt nog verder gecontroleerd voor vertrek en of ook de aanvullende bemanning aanwezig is. Hier lees je verder niets over?
Bumper; (26-4-2021 om 11:21)
concurrency vervalsing wordt er dus bedoeld maar dat hij na dat de bemanning op peil is zijn reis mag vervolgen klopt niets van ook de brandgevaarlijke situatie in de machine kamer en de brandblussers had hij eerst op orde moeten brengen alvorens verder te mogen. Het was namelijk de tweede controle en weer willens en wetens niets in orde, dat betekend gewoon stil leggen totdat alles in orde is, ik vind dit maar een slap optreden van de controleerende instantie. Bumper;
Cookie-instellingen beheren