Weerbericht:
Brede opklaringen en droog. Morgen van het westen uit bewolking en een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Graafmachine rijdt tegen hoogspanningskabel

Toegevoegd: 10-05-2021, 12.47 uur - Update: 10-05-2021, 13.10 uur
Door: Roland de Jong

’S-HEERENHOEK - Een chauffeur is maandag aan het einde van de ochtend bij ’s-Heerenhoek met de kraan van zijn graafmachine tegen een hoogspanningskabel gereden. De man bleef ongedeerd.


De man reed rond 11.25 uur over de Borsselsedijk (N666) tussen 's-Heerenhoek en Nieuwdorp toen het misging. Na de melding werd de brandweer opgeroepen. Die kwam met een tankautospuit en een schuimblusvoertuig ter plekke. De chauffeur van de machine bleef ongedeerd. Hij is rond 13.10 uur voor de zekerheid alsnog gecontroleerd door de ambulancedienst. Hij moest in de tussentijd bij de politie een blaastest doen maar de persoon had geen alcohol gedronken.

De hoogspanningskabel was in werking toen het ongeval gebeurd en omdat er vonken vanaf de stroomkabel kwamen, werd de weg ter plekke volledig afgesloten. Hiervoor kwamen meerdere politie-eenheden en een eenheid van de Koninklijke Marechaussee ter plaatse.

Medewerkers van het energiebedrijf zijn inmiddels ter plekke. Op dit moment wordt de elektriciteit van de kabel gehaald om zo weer een veilige situatie te creëren. De brandweer staat nog stand-by met de tankautospuit. De weg is voorlopig nog dicht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (10-5-2021 om 21:01)
zo das weer een handig trucje je boom vd kraan zo hoog te laten tijdens het rijden op de openbare weg, heb em vaak zien rijden helemaal horizontaal, zeker iets teveel haast gehad voor t volgende karwei... ook super traag over de weg trouwens.. snap niet dat het daar mag, op t industrie terrein snap ik het nog wel... wel weer mooi dat niet overal de spanning wegviel, heb er geen last van gehad..
R van O (10-5-2021 om 14:27)
Mag zo'n kraan überhaupt wel rijdend over de weg verplaatst worden? Maatje is groot genoeg dat er ten minste toch wel een ontheffing nodig is? En met zo'n kraan het spoor over, dat valt ongetwijfeld onder een bijzondere oversteek en moet afgestemd worden met Prorail. Het is gewoon een aanslag op onze energievoorziening. Daar moet Inspectie Leefomgeving en Transport toch wel onderzoek naar doen. Het is alleen jammer dat als er iets niet klopt de machinist mogelijk op persoonlijke titel een probleem heeft.
Meedenker (10-5-2021 om 13:15)
Heeft lang goed gegaan vaak gezien hoe zij de onderdoorgang passeerden ook van het spoor, maar het moest een keer mis gaan zoals nu. volgens mij moet dit dan ook met begeleiding van een tweede persoon.
Cookie-instellingen beheren