Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 31 km

Schipper negeert marifoonoproep en krijgt boete

Toegevoegd: 22-06-2021, 19.17 uur
Schipper negeert marifoonoproep en krijgt boete
© Foto: Landelijke Eenheid politie - Dienst Infrastructuur Zuid-West
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag op de Westerschelde bij Vlissingen een schipper beboet die niet reageerde op aanroepen via de marifoon. Ook werd een opvarend zeeschip gehinderd.


De schipper die de overtreding begin, was volgens de Dienst Infrastructuur Zuid-West van de Landelijke Eenheid van de politie een 'recreatieve schipper'. "De Westerschelde wordt immers niet alleen druk bevaren door de beroepsvaart. De recreatieve schipper weet de Westerschelde ook te vinden, vaak omdat men op doorreis is", zo legt de politie uit.

Net als voor beroepsschippers op de zee- en binnenvaart geldt dat op de Westerschelde recreanten een marifoon aan boord moeten hebben die ze ook actief uitluisteren. Ook moeten ze reageren op aanroepen op de marifoon. Hier ging het vandaag mis. De schipper in kwestie reageerde namelijk niet op aanroepen door de verkeerspost. Volgens de politie werd ook een opvarend zeeschip gehinderd. Dit resulteerde in een proces-verbaal.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (23-6-2021 om 18:27)
Er wordt helemaal niet benoemd om wat voor schip het gaat en de term recreanten vaart komt er ook niet in voor waardoor je niet kan bepalen of het nou om een zeilboot gaat, een zeilplank of een van de andere die in het reglement staat. Ik raad aan om het artikel nog eens goed door te nemen voordat de politie zwart gemaakt wordt.
Peter Quest (23-6-2021 om 13:24)
Op een zeilbootje heb je helemaal geen verplichte marifoon nodig. Ook niet op de Westerschelde. Althans, niet volgens het scheepvaartreglement op de Westerschelde. Heb je wel een marifoon, dan moet je die wel uitluisteren en beantwoorden. Zo staat het in het scheepvaartreglement. En hinderen van beroepsvaart mag ook niet. Maar ach, agenten verzinnen wel vaker de grootste onzin ter plekke om te bekeuren. Of het nu op het water, de weg of ergens anders is. Losgeschoten wild met slechts 1 doel en dat is zo veel mogelijk geld incasseren. Je kan je er beter bi neerleggen want winnen doe je het nooit van dit soort mensen.
Vlissinger (22-6-2021 om 21:49)
Voor een boot waar je geen vaarbewijs nodig hebt (bijvoorbeeld een 8m lange zeilboot welke langzamer vaart dan 20km/u) is toch geen marifoon benodigd?
peter (22-6-2021 om 20:20)
sinds wanneer is het voor recreatievaart ( jachten ) verplicht om een marifoon aan boord te hebben, hier klopt helemaal niets van. wel moet je als je een marifoon aan boord hebt hiervan gebruik maken.
Cookie-instellingen beheren