Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester Terneuzen sluit twee panden wegens drugs

Toegevoegd: 30-06-2021, 17.51 uur
Burgemeester Terneuzen sluit twee panden wegens drugs
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Burgemeester Erik van Merrienboer heeft in juni woningen in Zaamslag en Terneuzen gesloten vanwege een drugsovertreding.


Deze bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat illegale kwekerijen veroorzaken.

Op 8 juni is een woning aan de Axelsestraat in Zaamslag gesloten. Op 3 februari 2021 werd hier een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 600 hennepplanten. Op 29 juni is een woning aan de Pieter de Hooghstraat in Terneuzen gesloten. Op 3 maart 2021 werd ook hier een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 166 hennepplanten.

Beide woningen zijn voor drie maanden gesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren