Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Agenten bekogeld bij uit de hand gelopen feest

Toegevoegd: 24-07-2021, 13.56 uur
Agenten bekogeld bij uit de hand gelopen feest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - Politieagenten zijn vannacht in Hulst bekogeld met stenen nadat die een einde probeerden te maken aan een uit de hand gelopen feest bij een meisje thuis. Het feest werd bezocht door zo'n 60 personen. Uiteindelijk werden zes personen aangehouden. De ouders van het meisje waren op vakantie en zijn direct naar huis teruggekeerd nadat de politie hen had geïnformeerd over wat er was gebeurd.


Omwonenden hadden rond 02.30 uur geklaagd over geschreeuw en harde muziek vanuit een woning en bijbehorende tuin aan de Händelstraat in Hulst. Agenten gingen ter plekke en troffen ongeveer 60 beschonken of dronken jongeren aan. De agenten vertelden de aanwezigen dat het feestje ten einde was en dat iedereen zich huiswaarts moest begeven. Ongeveer de helft van de gasten voldeed netjes aan het verzoek en vertrok, maar de andere helft bleef volgens de politie vervelend aanwezig en weigerde te vertrekken. Een gedeelte van de jongeren vluchtte over de schutting en door omliggende tuinen.

Op een zeker moment verplaatste het resterende gezelschap zich naar buiten. Vervolgens werden de politiemensen bekogeld met stenen. Door de twee aanwezige agenten werd assistentie gevraagd aan andere collega’s. Die waren snel ter plaatse. Door de politie werd meerdere keren gewaarschuwd dat geweld zou worden gebruikt als de groep geen gehoor zou geven aan de gegeven bevelen. De groep keerde zich vervolgens tegen de politie, zo zegt een woordvoerder.

“Enkele jongeren gebruikten hun verstand en poogden de rest te kalmeren en weg te sturen maar een deel van de groep verplaatste zich in de richting van de Zoetevaart en bleef met stenen gooien. Ook werden de politiemensen voor van alles uitgemaakt. De agenten zagen zich genoodzaakt om hun wapenstok te trekken en deelden daarmee tikken uit aan jongeren die hen aanvielen”, aldus de politie.

Agenten zagen dat een jongen hard tegen een verkeersbord sloeg en besloten hem aan te houden. Een motoragent reed hierop naar de jongen toe. Een andere persoon uit de groep rende vervolgens hard op de motoragent af en trapte tegen de motor, volgens de politie kennelijk met de bedoeling om de aanhouding te belemmeren. De jongen die tegen het verkeersbord sloeg is desondanks aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Er volgden nog vier aanhoudingen voor openlijke geweldpleging, poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, baldadigheid en belediging van politiemedewerkers. De aangehouden verdachten zijn jongens afkomstig uit Hulst en Sint Jansteen. Zij variëren in leeftijd van 18 tot 22 jaar. Ook het meisje dat het feestje organiseerde is aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten in een politiecellencomplex waar zij de nacht verder doorbrachten en worden zaterdag gehoord.

De betrokken agenten doen allemaal aangifte. Meer aanhoudingen worden ook niet uitgesloten. De zaak wordt momenteel nog verder door de politie.”Het is onacceptabel dat er geweld gebruikt wordt tegen politiemensen en andere medewerkers met een publieke taak. Elk incident is er een teveel. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen ze naar voren en gaan de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers en het handhaven van de openbare orde. Wanneer mensen over de grens gaan wordt dat niet getolereerd”, aldus de politie.

“Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politiemedewerkers die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie”, zo zegt de woordvoerder.

De ouders van het meisje dat het feest had georganiseerd bleken op vakantie te zijn. De politie heeft met hen contact gelegd en de ouders hebben hierop meteen hun vakantie afgebroken en zijn teruggereisd naar Hulst.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kalf (24-7-2021 om 18:55)
Koe.......u doet uw naam eer aan. Kinderen? 18 tot 22 jaar. Ze moeten ze allemaal 1000 euro boete opleggen en 2 weken detentie.
Nel (24-7-2021 om 18:42)
De koe, Je kletst zoals je jezelf noemt als een domme koe. Je vind dus dat de politie het zich maar moet laten wel gevallen om met stenen bekogeld te worden!!?? Onder welke steen leef je? Als ze zich groot genoeg voelen om de politie te bekogelen met stenen zijn ook groot genoeg om daar een antwoord op te krijgen, de wapenstok dus!!
dirkjan (24-7-2021 om 18:32)
Nou, als de kat van huis ja, vieren de muizen feest...klappen op de billen is terecht !!
Nel (24-7-2021 om 18:31)
Het zijn tegenwoordig allemaal prinsen en prinsesjes, en straf ze niet, want o die tere kinderzieltjes. Het is zo beschamend zoals de jeudg zich tegenwoordig gedraagt, ik snap het niet meer. Waar zijn de opvoeders, o ja op vakantie!!! De dochter kent dus nog geen verantwoordelijkheidsgevoel, of nou ja het is haar kenelijk niet bijgebracht, gezien haar gedrag.
Adam (24-7-2021 om 16:54)
Sterkte aan de ouders, je zal maar zo'n dochter hebben..
De koe (24-7-2021 om 15:14)
Met alle 60 gaan aangifte doen. Als politie zijnde wapenstok pqkken tegen kinderen schaam je fucking diep
Cookie-instellingen beheren