Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 9 km

Hulpdiensten uitgerukt voor parachutesprong

Toegevoegd: 13-08-2021, 13.48 uur
Hulpdiensten uitgerukt voor parachutesprong
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ARNEMUIDEN - De hulpdiensten zijn vrijdag uitgerukt voor een parachutespringer wiens parachute niet wilde openen. Uiteindelijk kon de persoon de reserveparachute succesvol openen waarna de springer veilig op de grond landde.


Het incident gebeurde rond 12.50 uur boven Arnemuiden. De parachutespringer wilde op dat moment de normale parachute openen na de sprong uit een vliegtuig. Echter wilde de parachute niet openen waardoor de persoon over moest schakelen op de reserveparachute.

Inmiddels waren verschillende eenheden van de politie, de ambulancedienst, brandweer en de traumahelikopter uit voorzorg uitgerukt om meteen te kunnen helpen indien nodig. Uiteindelijk kon de parachutespringer de reserveparachute succesvol openen waarna de landing op een weiland vlakbij de Muidenweg bij Arnemuiden ingezet kon worden.

De hulpdiensten controleerden na de landing hoe de parachutespringer er aan toe was. Verdere hulp bleek echter niet nodig te zijn. Hierop kon de traumahelikopter boven Schouwen-Duiveland rechtsomkeert maken om terug te keren naar Rotterdam.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lies (16-8-2021 om 10:19)
Dankzij communicatie systeem...
Krantenbezorger (13-8-2021 om 14:39)
Dan kom je goed weg. Reden voor dankbaarheid
Cookie-instellingen beheren