Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Middelbrand bijgebouw Nieuwe Kerk Middelburg

Toegevoegd: 28-09-2021, 16.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vijf blusploegen werden vanmiddag opgepiept nadat brand was ontdekt in de Nieuwe Kerk in het historische centrum van Middelburg. Uiteindelijk werden twee blusvoertuigen en een ladderwagen ingezet.

Tijdens werkzaamheden met een gasbrander ontstond rond 15.15 uur brand op het dak van een bijgebouw bij de ingang van de Nieuwe Kerk aan de Onder den Toren. In eerste instantie leek de brand geblust te kunnen worden door de persoon die de werkzaamheden uitvoerde. Hierop werd de brandweer zonder spoed naar de kerk gestuurd.

Toen het vuur weer op leek te laaien werd verder opgeschaald, volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was dat uit voorzorg vanwege de aard en de omvang van het object. Er werden vijf tankautospuiten gealarmeerd maar niet alle ploegen hadden voldoende bezetting om uit te rukken. Uiteindelijk werden twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet. De andere wagens stonden enige tijd stand-by maar werden niet meer ingezet.

Rond 16.10 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Volgens de Veiligheidsregio is de kerk zelf niet door de brand aangetast. Het bijgebouw heeft wel forse schade opgelopen. In de kerk stond wel wat rook. De brandweer heeft de kerk geventileerd. Stichting Salvage komt ter plaatse om te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren