Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in het zuidoosten ook zon
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 47 km

Politie beëindigt illegale houseparty

Toegevoegd: 24-10-2021, 01.57 uur
De politie beëindigde het illegale feest.
De politie beëindigde het illegale feest.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend een illegale houseparty bij Rilland beëindigd. Rond de honderd personen zouden bij het feest aanwezig zijn.


De agenten kregen zaterdagmorgen een melding dat er een mogelijke illegale houseparty gaande was in de omgeving van Rilland. Terwijl de politie naar de vermoedelijke locatie reed, kwamen er meerdere meldingen van geluidsoverlast binnen.

Uiteindelijk troffen de dienders na een flinke speurtocht in het buitengebied van Rilland de grote illegale houseparty aan. Op het feest waren volgens de politie rond de honderd personen aanwezig. Deze zou al bezig zijn geweest sinds 23.00 uur op vrijdag.

Op last van de burgemeester is het feest beëindigd waar gehoor aan werd gegeven. De redenen daarvoor was de overlast, het verstoren van de openbare orde en omdat er geen vergunning was afgegeven. Ook kunnen tientallen personen volgens de politie binnenkort een bekeuring op de mat verwachten voor het negeren van een geslotenverklaring.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GB23 (27-10-2021 om 14:09)
Wat Niki23 zegt. Over het algemeen wordt er bijna geen rommel achtergelaten op de feesten uit deze scene. Ik snap wel dat buitenstaanders alles over een kam scheren, maar de ene "illegale houseparty" is de andere niet. Dit is een bepaalde (sub)cultuur. Echt niet alleen maar jongeren die hier op af komen trouwens.
Michel (25-10-2021 om 17:08)
@Jan, in de jaren 80 was ik een 35 jarige. heb altijd graag een biertje gedronken. Zaterdagavonden ging ik graag op stap.en zat ik inderdaad niet achter maar voor de draaiorgel in het cafe. en op Zondag een sportwedstrijd bezoeken.
bram goeree (25-10-2021 om 15:41)
wat een onzin hier allemaal .dat de ''jeugd'' wil feesten oke maar dat wil nog niet zeggen dat ze dan een ander tot overlast moeten zijn .en zo te lezen was dit hier wel het geval gezien het aantal klachten en de bekeuringen die zijn uitgedeeld .ik vraag me steeds meer af of feesten niet op een ''normaal'' tijdstip kan en de volume knop iets lager .dan heb je geen klachten en hoeft de boel ook niet ontruimd te worden .en ja wij ''feesten'' vroeger ook maar dat begon in het begin van de avond en was om 2 a 3 uur s'nachts afgelopen .maar dat schijnt tegenwoordig niet meer ''cool'' te zijn .dan moeten ze ook niet raar staan kijken dat dit door de politie beeindigd word .
Jan (25-10-2021 om 00:14)
@Cees………….. dat er veel jongeren aan de druks zitten is niet nieuw. Na het alcoholverbod is het druks gebruik dramatisch toegenomen. Dit hebben we te danken aan de kleine groep anti alcohol zoals STAP die het nodig vonden om alle alcohol onder de 18 te verbieden. Als je bij de jeugd zaken verbieden/ afpakt zoeken ze alternatieven. Maar misschien is druks gebruik beter dan een fles bier. Toen ik 17 was in de jaren 80 en je had een biertje te veel op schopte de kroeg baas je naar buiten. Toen was de kroeg baas een vorm van controle. @Michel …… gezien jou reactie heb jij niet de jaren 80 en 90 meegemaakt als jeugd jaren. Of je zat elke zaterdagavond achter het orgeltje in dat geval snap ik jou reactie wel.
Nikki23 (24-10-2021 om 21:19)
Wat een bullshit!! Vrijdag 23uur stond er nog helemaal niks aan (dat ten eerste) en dat de bodem vervuild word slaat al helemaal nergens op!! Degenen die allemaal hun afval achterlaten zijn zeker niet de mensen die deze feesten geven. Dus praat niet over dingen waar je zelf niks van afweet...
Jtg (24-10-2021 om 14:30)
Precies dat @Jan klopt als een bus, meeste maken er drama van..
Cookie-instellingen beheren