Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Politie slaat ruit auto dronken bestuurder in

Toegevoegd: 30-10-2021, 07.01 uur
De bestuurder reageerde niet en daarom sloeg de politie een ruit in.
De bestuurder reageerde niet en daarom sloeg de politie een ruit in.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Vlakbij het tolplein van de Westerscheldetunnel heeft de politie vannacht een ruit van een auto ingeslagen omdat de bestuurder met draaiende motor in zijn voertuig zat en nergens meer op reageerde. Hij bleek dronken te hebben gereden.


Agenten van het basisteam Walcheren zagen de auto staan toen ze op de terugweg waren van een inzet in Terneuzen. De auto stond net na het tolplein met draaiende motor en met de alarmlichten aan langs de kant van de weg. De agenten gingen poolshoogte nemen en constateerden dat de bestuurder over scheef in zijn stoel hing. De agenten besloten opde ramen en portieren te bonken en met zaklampen te schijnen maar desondanks kon geen contact worden gemaakt met de bestuurder.

"Omdat wij ons zorgen maakten over de gezondheid van deze bestuurder, hebben wij een ruit ingeslagen. Hierop werd de bestuurder ontwaakt uit zijn diepe slaap. De gewaarschuwde ambulance hebben we gelukkig niet nodig gehad. De bestuurder was na een borrel zelf achter het stuur gekropen.  Onderweg werd hij alleen erg moe, de lange tunnel deed hem ook geen goed. Net uit de Westerscheldetunnel besloot de bestuurder zijn voertuig stil te zetten om een dutje te doen. Na ongeveer anderhalf uur werd hij wakker van glasgerinkel.", zo vertelt de politie op social media.

De bestuurder heeft van de agenten een rijverbod gekregen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (31-10-2021 om 20:06)
Ze kunnen hem niet pakken voor rijden onder invloed want hij stond stil dus zijn rijbewijs kan ook niet ingevorderd worden hooguit een rijverbod voor een aantal uren en inderdaad P heeft gelijk de ruit katen betalen door de politie want die heeft hem vernield
Moeder (30-10-2021 om 18:13)
Doe dan eerst je motor afzetten.. Denk aan het milieu. P, die mag hij zelf betalen. Voor hetzelfde geld had hij iemand dood gereden. Met drank op achter het stuur gaan zitten is nooit goed te praten.. Wel goed dat hij op tijd z'n auto aan de kant zette. Maar beter dus niet rijden met drank op!
Franky (30-10-2021 om 17:50)
@P wat denk je zelf ? Maar het zou zomaar eens kunnen...
Rick (30-10-2021 om 15:14)
p: Nou nog mooier! Een nieuwe ruit?? Prima, maar wel op zijn eigen kosten plus vette boete en 2 jaar intrekken van rijbewijs! En vergoeding onkosten van inzet politieambtenaren.
cq (30-10-2021 om 14:02)
Meneer teveel gedronken, en jawel achter het stuur kruipen (dronken gereden) dan de opmerking een nieuwe ruit .......in de schrootpers deze auto, klaar finish en in een pakketje afleveren voor zijn deur! Je zal hem maar eens frontaal tegen komen, en je levenslang invalide rijden.....of erger!
p (30-10-2021 om 08:08)
En ik hoop ook een nieuwe ruit voor deze man!!
Cookie-instellingen beheren